Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen!

Annons

0-10 således och matchen var precis så ojämn som siffrorna visar.

Säfsnäs som dragit i gång herrseniorfotbollen efter ett tio år långt uppehåll och som i premiären i division 6 västra för en vecka sedan förlorade med 2-3 borta mot Söderbärke GoIF.

- Men det här var stor skillnad. Nyhammar hade ett mycket snabbare och bättre passningsspel, tyckte SIF-tränaren Ove Lettenström.

NIF är favorit till att vinna serien och det var på förhand ganska givet hur matchutgången skulle bli mot det nystartade och orutinerade Säfsnäs.

Mycket riktigt blev det också spel mot ett mål. Långa stunder kom inte hemmaspelarna över mittlinjen, men de kämpade storstilat och höll målet fritt från påhälsning i tio minuter. Då spräckte Jonny Andersson nollan. Samme man spädde på till 0-2.

Nyhammar radade upp chanser, men det dröjde innan nästa mål kom. I stället stack SIF emellan och Mikael Tillman fick ett bra skottläge, men han sköt strax utanför.

Minuterna före halvtid slog Klas Westman till två gånger och ställningen var 0-4 inför den andra halvleken.

Då rasade hemmalaget ihop totalt. Orken tog slut och misstagen kom på löpande band. Så också baklängesmålen.

Hemmalaget fick ändå en chans att spräcka nollan i den andra halvleken då 15-årige Martin Karlsson fick en öppning. Han skickade iväg bollen mot öppet mål, men en NIF-back hann emellan och slå bort den.

Nio minuter från slutet kom målet som gjorde att det blev tvåsiffrigt.

- Jag tycker att vi höll ihop spelet bra. Visst var det ojämnt, men det är roligt att dom har kommit igång med herrfotbollen här, sa Nyhammars tränare Anders Schött.

- Vi gör det här för att ha roligt och det kommer vi att fortsätta med, inflikade Ove Lettenström.

SÄFSNÄS-NYHAMMAR 0-10 (0-4)

Målen: 0-1 Jonny Andersson, 0-2 Jonny Andersson, 0-3 Klas Westman, 0-4 Klas Westman, 0-5 Saki, 0-6 Johannes Björk, 0-7, Fredrik Andersson, 0-8 Jonni Olsson, 0-9 Robert Andersson, 0-10 Fredrik Andersson.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons