Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen

Annons

Äntligen fick laget lite enkla mål med sig. Äntligen stort målvaktsspel. Och äntligen, ett steg mot enklare spel i stället för det krångliga och omständiga spel laget bjudit på hittills i Allettan.

Men framför allt, äntligen en seger.

- Det var viktiga poäng. Eftersom både vi och Hallsberg ligger runt strecket var de extra värdefulla. Vi har sagt att om vi inte slår Hallsberg och Surahammar (borta på onsdag) får vi skylla oss själva, säger BHF-tränaren Tommy Munther.

Det veckolånga uppehållet som varit har tydligen gjort nytta. I första perioden åkte hemmalaget ifrån gästerna och 1-0 var klart i underkant.

Men det kunde också varit 1-3 om Hallsberg tagit vara på Niklas Dehléns tre felpass, de enda riktiga misstagen hemmalaget gjorde i första perioden.

Konstigt förresten att inte duktige Henrik Westling fick spela istället för Dehlén.

Nu var det inte bara så att Hallsberg var dåliga. Jonas Jansson i hemmamålet var riktigt bra.

- Det var snäppet högre klass än förra matchen, säger Jonas och skrattar.

Då släppte han in fem mål och blev utbytt efter halva matchen.

- Jag sade till mig själv att försöka spela lite annorlunda den här matchen. Jag försökte stå längre in i mål för att hinna med när de kommer i två mot en lägen. Går man på skytten - som jag gjorde senast - och han passar är man borta.

Nu hade han en räddningsprocent på 96,67.

BHF bjöd också på två riktigt snygga mål. 1-0-målet gjorde Johan Reineck. Pucken gick på löpande band från Mattias Ritola via Johan Ohlsson till Reineck som sköt det välförtjänta målet via stolpen.

Mattias Morén slog in en retur efter ett skott från Ritola till 2-0 och Ola Eriksson tog vara på tillfället då en Hallsbergsback slog en indianare. Ola sköt ett slagskott (!) från slottet mellan benen på Anders Tynell i bortamålet.

- När Ola skjuter ett slagskott i anfallszon börjar man tro på sol igen, säger Tommy Munther.

Hallsbergs reducering kom då Mikael Andersson tog vara på en egen stolpretur. Jonas Jansson var chanslös.

Sedan fick Mikael Löfqvist pucken. "Två mot en, två mot en", gastade Andreas Martinsson som fick pucken och lade tillbaka den till "Löken" som hade öppet mål och avgjorde matchen med 4-1-målet.

- Hela matchen gick vi runt på fyra kedjor och de som suttit bänkade, men nu fick chansen, tog för sig. En kille som Henrik Bergenström har gått framåt hela säsongen. Men framför allt är jag nöjd med våra centrar, säger Tommy Munther.

Vi plussar också för Jonas Jansson, såklart, och backarna Mattias Morén och Johan Ohlsson.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons