Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antiklimax för Nilsson

Annons

Det är SM som gäller för Mats Nilsson i år där han för närvarande ligger fyra. Men när förbundet gav honom en friplats till VM-tävlingarna i Uddevalla ville han ta chansen även bland de stora grabbarna.

Lördagens tidskval blev dock lite av ett antiklimax då det stort klart att han missat huvudtävlingen med bara tre hundradelar.

- Jag kan ändå inte säga att jag är besviken. Det här är inget som jag har satsat på i år utan det var en ren bonus.

Mats Nilsson var förste reserv och hans chans att få tävla i huvudtävlingen var att någon av de kvalificerade förarna inte kunde ställa upp, men så blev inte fallet.

Som vanligt så var det mycket Belgien i topp. Stefan Everts vann sin fjärde raka seger, före landsmannen Joel Smets, och knappar in på VM-ledande fransmannen Mickael Pichon i den totala tabellen.

För svensk del ser det allt mörkare ut bland motocrosseliten. Något som Mats Nilsson håller med om.

- Det är inget att sticka under stol med att det är tunt just nu. Bara en sådan sak att jag fortfarande tillhör Sverigeeliten är ett svaghetstecken, säger Nilsson som själv inte riktigt känner sig i form.

- Jag är en aning sliten efter en allt tävlande den senaste tiden och jag tycker inte att jag kom upp i min normala kapacitet.

JOHAN BENGTS

Mer läsning

Annons