Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu inget besked

Annons

Camilla Granelid berättar nu om den jobbiga tiden sedan säsongen slutade med både missat SM- och VM-guld.

- Det här har hängt över mig hela sommaren. En dag ska man sluta. Men alla som håller på vet att det är ett svårt beslut att ta, när idrotten blivit ens identitet. Mikael Ljungberg är ett exempel, för att hårddra det, säger hon.

- Jag har funderat hur mycket som helst. Ena dagen har jag känt det ena, nästa det andra. Jag vet inte om jag har motivationen, om jag orkar lägga ner den tid som krävs.

Vad ligger bakom tveksamheten?

- Det är mycket. Det är inte bara min egen motivation, det är annat också. Men det är saker jag inte vill ta upp i tidningen.

Ingenting du vill berätta?

- Nej.

Med en och en halv månad till seriestart fick Granelid i går en vecka till på sig att bestämma sig om en fortsättning i hårdsatsande IBF Falun.

- Jag måste känna efter om jag vill vara där eller inte, så jag ska vara med på helgens tränings-läger. Jag har inte kört ett innebandypass än och om det bara känns drygt så kommer jag inte tillföra laget något. Det är något jag kommer analysera i helgen för att sedan ta ett beslut, säger hon.

Landslagscentern gick själv efter säsongen ut öppet och kritiserade de som inte förlängde sina kontrakt direkt.

- Jag tyckte det var dags att någon annan tog ansvar, så jag tyckte jag kunde säga så. Jag tycker faktiskt jag gjort mitt, säger hon.

Tror du inte lagkompisarna kommer tycka att du säger en sak och gör en annan om du nu sent bestämmer dig för att fortsätta?

- De får gärna tycka det, vill de tycka att jag har velat fram och tillbaka får de tycka det. Jag tycker ändå att jag gjort mitt på den punkten.

Blir det svårare att säga ja ju längre tiden går?

- Nej, det tycker jag inte. Det har inget med det att göra. Jag har gjort allt man ska göra och ligger egentligen inte efter på testvärdena.

- Jag kan bara göra det här på ett sätt. Det är 110 procent eller ingenting som gäller, säger hon.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons