Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en vurpa för John

Annons

I fjol fick John chansen att köra som provryttare (stagiaire) i det franska proffsstallet Saint-Quentin Oktos. Något proffskontrakt blev det dock inte. Istället hamnade han i Frankrikes bästa amatörklubb, Aix en Provence.

Men proffsstallet ville ge John en ny chans den här säsongen. Så för ett par veckor sedan inställde han sig på nytt hos det franska division II-stallet.

Det stora målet var etapploppet Tour de l´Avenir, eller Framtidsloppet som det också kallas. Tävlingen är öppen för proffscyklister under 25 år.

Men den struliga perioden började redan i sista tävlingen med Aix en Provence då han vurpade rejält. Både John och hans cykel fick ordentliga skador.

Och motgångarna fortsatte. På de första etapperna i Tour de l`Avenir drabbades John av punkteringar, och på en av etapperna lossnade en skruv till styrlagret och han tappade mycket tid.

I tisdagens etapp var olyckan framme igen. I ett tidigt skede av etappen vurpade John ännu en gång. Ena höften och ena armbågen fick sig en rejäl smäll.

John fullföljde dock etappen. Och startade även i onsdagens etapp. Men efter sex mils åkning var det färdigkört för Sollerökillen.

- Nej, tyvärr gick det inte att fortsätta. Jag kände redan när gick nerför trappan till frukosten på morgen att det inte skulle funka. Vi hade också ledartröjan att försvara. Man säga att jag inte haft något riktigt flyt sista tiden, säger John.

Men hoppet om ett proffskontrakt lever ändå kvar.

- Det är några tävlingar kvar där jag har chansen att visa vad jag går för, säger John som igår åkte hem till Aix en Provence för att slicka såren och ladda inför kommande tävlingar.

Kanske det blev lite firande ändå, trots alla motgångar. John fyllde nämligen 24 år igår.

Grattis.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons