Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en viktig match för IFK Mora

Annons

I förra helgens match mot Huge, där Mora vann med hela 5-1, visade laget upp säsongens bästa spel, trots en hel del nya spelare i laget.

Så tränaren Morgan Kullberg har en del att fundera på hur han ska formera sina styrkor tills i kväll, eftersom två av de spelare som saknades senast nu är speldugliga.

- Anders Backhans och Magnus Nilsson går in i truppen. Men hur laget kommer att se ut vet jag inte. Jag kommer att avvakta träningen i kväll (läs i går). Men helt klart är det angenäma problem jag har, säger Morgan Kullberg.

Det största problemet måste vara vilka som ska spela innerbackar. Olov Mattes som med kort varsel hoppade in på en innerbacksplats mot Huge spelade strålande. Han och innerbackskollegan Eric Calder kompletterade varann perfekt.

Men nu är Anders Backhans tillbaka, och en av Eric eller Olov måste kanske kliva åt sidan.

- Sandviken har två långa killar i backlinjen som de skickar fram vid fasta situationer, säger Morgan Kullberg.

Vilket förmodligen innebär att Anders Backhans, som är en duktig huvudspelare, tar en av de två innebacksplatserna. Eller?

- När vi vann hemma mot Sandviken (2-1) var inte Anders Backhans med, säger Morgan kryptiskt.

För Moras del gäller det ta minst en poäng mot Sandviken.

- En poäng är okej. Jag tror det kommer att bli en bra match. Sandviken vann senast mot Delsbo och de verkar vara på uppgång, avslutar Morgan Kullberg.

Sandviken ligger näst sist i tabellen, två poäng bakom Mora som innehar kvalplatsen.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons