Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en pallplats för Borssén

Annons

– Det hade ju varit kul att ta personbästa och det var ju väldigt nära (tre hundradelar). Det blir närmare och närmare så i nästa tävling kanske...,säger Therese Borssén till TT.

Österrikiskan Marlies Schild går inte att stoppa i slalom. I Val d'Isère tog hon sin tredje raka världscupseger – hon har vunnit allt i slalom i höst. Schild var 21 hundradelar före tyskan Annemarie Gerg som fick kliva upp på prispallen för allra första gången. Borssén var ytterligare tre 24 hundradelar efter.

Borssén låg tvåa efter första åket. Hon hade en liten miss i början av andra åket, men parerade bra.

– Jag hade något där i början, så det var kanske det som tog de tre hundradelarna. Men det är sånt som händer, det tillhör spelet. Det känns ändå bra, jag vet att jag kan bättre. Och det var inte mitt livs åk, så det känns också skönt.

För den 22-åriga Rättvikstjejen är slalomformen på topp efter att ha varit åtta och trea två gånger i säsongens första världscuptävlingar. Hon förklarar varför:

– Just nu är självförtroendet väldigt bra, skidåkningen fungerar bra och tekniken är på topp. Allt flyter på och jag har kommit in i ett flowtillstånd, så det känns väldigt skönt. Jag kan satsa och tänker inte på att jag kan köra ur. Kör jag bara min grej så går det bra.

Anja Pärson, sjua efter första åket, slutade på sjunde plats, 82 hundradelar efter segrarinnan. Och hon var nöjd med sin placering – trots allt.

– Jag hade gärna varit på pallen, men jag tycker att jag gjorde två bra åk. Och det finns mer att ta av, säger hon till TT.

Hon tog det ganska lugnt i första åket och det var inte någon toksatsning i andra åket heller.

– Jag ville gärna komma ner och få ett resultat idag, menar Pärson.

Senast hon körde två tävlingsåk i slalom var i Aspen för 3,5 vecka sedan, då hon blev fyra. Hon körde också slalom i superkombinationen i Reiteralm för en knapp vecka sedan, men körde ur i slalomåket.

– Det har heller inte blivit så mycket slalomträning den senaste tiden, så jag har inte världens bästa
självförtroende. Men jag tycker att jag åker två bra åk och känslan finns där. Det är bara att våga att släppa på i nästa tävling.

Anja Pärson har nu kört fem tävlingar på sju dagar (superkombination med super-G och slalom, super-G, två störtlopp och slalom). Jobbiga dagar, men det opererade knät höll bra även i slalom.

– Jag har haft en bra dag, det är inget att säga om.
Anna Ottosson slutade på 16:e plats och Frida Hansdotter på 18:e.

Nu väntar några dagars julledighet för Anja Pärson, Therese Borssén och deras kollegor. På torsdag och fredag nästa vecka väntar storslalom- och slalom i österrikiska Semmering.

(TT)

Mer läsning

Annons