Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika paddlar mot junior- VM

Annons

Ludvika Paddlarklubbs Annika Andersson tog ett silver och två brons på kanot-SM i Jönköping. Men det är inget hon nöjer sig med.

- Jag hade hoppats på ett eller två guld, säger hon.

Kanot-SM avslutades för fem dagar sedan och när tävlingarna summeras så här efteråt är Annika ändå ganska belåten med sin insats.

- Ja, jag är ganska nöjd, framförallt med segern i 75 meters-cupen. Tyvärr så låg den ju utanför själva SM så det blev ingen medalj, säger Annika.

Men det blev en plats i ungdomslandslaget och därmed också tävling i Ungdomsnordiska i Kristiansand i Norge i augusti. Något som i och för sig inte är något nytt för Annika, hon var med i landslaget förra året också.

Däremot ska Annika flytta hemifrån till hösten.

- Jag ska börja på kanotgymnasiet i Nyköping i höst. Det blir lite annorlunda, men de är nog duktiga där. Det ska bli kul, säger Annika som ändå tänker fortsätta tävla för Ludvika ett tag till.

Närmast väntar träning hemma i Ludvika, träningsläger med landslaget och så den tredje deltävlingen av fem i ungdomscupen, där Annika ligger tvåa.

- Jag ligger inte så långt efter där så jag siktar på att vinna. Man räknar de tre bästa lång- och kortloppen efter de fem tävlingarna, berättar Annika.

Efter det är nästa mål att ta sig till junior-VM i Japan. Även det sker till hösten, som verkar kunna bli hektisk för Annika Andersson.

HELENA GOHDE

Mer läsning

Annons