Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika överlägsen

Annons

Vid helgens kanottävlingar i Hofors visade Annika Andersson från Ludvika Paddlarklubb att formen är god inför SM i Nyköping i början på juli och U23-EM i Bulgarien ett par veckor senare.

Annika var överlägsen i de tre grenar hon ställde upp i, nämligen 200 meter, 500 meter och 5 000 meter.

Nu var konkurrensen inte den bästa men hennes stora segermarginaler lovar gott inför kommande viktiga tävlingar.

Ludvika PK hade också två manliga kanotister med i Hofors.

På 500 meter kom Peter Ström åtta och Tommy Rislund nia. På 200 meter var placeringarna desamma men i omvänd ordning. Nu var Tommy åtta och Peter nia.

Tomas sexa

u Trots att han tillhör veteranernas skara, som i armbrytarsporten heter Master, är Tomas Fältsjö från Ludvika att räkna med även i senior- klassen.

När EM fortsatte i Sofia tog Tomas nämligen en meriterande sjätteplats bland 24 deltagare i seniorernas klass upp till 100 kilo. Det med vänster arm.

Med den högra armen fick han nöja sig med tolfte plats.

I båda momenten vann den ryske förhandsfavoriten.

Fältsjös klubbkamrat Ralf Johansson från Gubbo gick upp i klassen över 110 kilo och precis som Fältsjö åkte han ut i kvartsfinal och blev sexa med både höger och vänster arm.

- Det handlar väldigt mycket om hur lottningen utfaller och hur svåra eller lätta motståndare man får i början, förklarade Tomas Fältsjö, som började EM med att ta brons med höger arm och bli fyra med vänster arm i Master.

EM-tävlingarna, som var mycket välarrangerade, direktsändes i bulgarisk tv.

- Det togs 20 dopingtester på EM och det känns väldigt bra, tyckte Tomas Fältsjö, som nu vill ta sig till Japan i november och världsmästerskapet.

Mer läsning

Annons