Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna vill med till junior-VM

Annons

Fullt lika roligt var det dock inte för drygt två veckor sedan. Den första tävlingshelgen i Vattenfall Cup skulle köras i Mora och Orsa och juniorcupen är extra viktig inför uttagningen till JVM i Slovenien.

- Jag blev sjuk dagen innan juniorcupen. Det är aldrig kul att behöva avstå lopp, men jag valde att stå över och det var nog ett klokt beslut.

Kommande helg avgörs den andra och sista omgången i juniorcupen och då har Anna chansen att visa att hon är värd en plats i den blågula truppen.

- Det blir tufft, dels för att jag missade den första tävlingen, men också för att det finns så många duktiga åkare, säger hon ödmjukt.

Men att hon redan var med i JVM för ett år sedan och att Orsaåkaren haft en bra höst, bör innebära att hon trots allt ligger ganska bra till. Men då krävs det nog också att hon gör bra resultat i Åsarna.

- När jag var med i fjol var jag bästa svenska båda gångerna med placeringar runt 20:e. Om jag får vara med i år kommer jag nog att förbättra de resultaten en hel del, menar Anna.

Hanssons segermarginal i lördags till tvåan Hanna Seppas, Eksjö SOK, var 18 sekunder. Näst bäste dalaåkare var IFK Moras Helene Söderlund med en fjärde plats.

I H19-20 var det tunt med dalaåkare i toppen. Hemmaåkaren Joakim Engström gjorde dock ett bra lopp och slutade fyra.

Samma placering knep Daniel Fagerlund, Malungs IF, i H17-18. Han var fem sekunder från bronsplatsen.

I damernas motsvarighet i den yngre juniorklassen var det två åkare från Grängesberg som lyckades bäst, Moa Gomersson och Malin Borg slutade trea respektive fyra.

Till sist kan vi nämna D/H 16. Falu IK:s Hann Brodin vann klart med Pernilla Fagerlund, Malung, på andra plats. Bästa dalakille blev Domnarvets Kalle Eriksson som slutade tvåa.

Totalt var det 450 åkare som ställde upp i Morapinglan.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons