Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna tar över i Ornäsmålet

Annons

Division I-laget Ornäs har återigen fått titta nedåt i divisionerna när man letat nyförvärv inför nästa säsong.

- De spelade vi plockade från mindre klubbar förra säsongen gjorde bra ifrån sig så vi är inte oroliga för att inte de här tjejerna ska lyckas, säger Thomas Lundin.

Sedan tidigare är Sofia Berglund och Anna Backlund från Falu BS, samt Elin Johansson från Malung klara för Dalarnas bästa damlag.

Snart skriver också Anna Lindström, målvakt från Svärdsjö, på.

- Stora Tunas Anna Jakobsson och Yvonne Hedlund har tränat med oss ett tag och vi hoppas även göra klart med dem. Även Fanny Lövgren, Forssa, är vi intresserade av, säger Ornäslagledaren.

Lundin har en dröm också:

- Anna Nykvist (Falu BS) vill vi gärna ha till Ornäs. Jag var och såg henne på 17-åringarnas five-a-side-SM-kval på Lugnet förra veckan och blev mycket imponerad.

Anna, född 1986, gjorde bland annat tre mål i finalen mot Forssa.

Syrran Malin var ju tidigare en av Ornäs bästa spelare, innan hon lämnade klubben för allsvenska Älvsjö 1997.

Ornäs har även jagat två etablerade spelare, Helena Nirs och Carina Smedberg från gotländska division I-laget Dalhem, men båda har tackat nej.

- Helena Nirs var väldigt sugen på att komm till oss, men hon fick erbjudande om att bli hjälptränare i Dalhem och stannar, berättar Lundin.

På förlustsidan har Ornäs Linda Eklund, Bollstanäs, Åsa Hanaeus, som trappar ner, och Hanna Hedén, Gideonsberg, inför kommande säsong.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons