Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Lindberg svårt skadad

Annons

- Det är för tidigt att säga något om hur allvarlig skadan är, men det troliga är att hon inte kan tävla mer i år, säger Björn Folin, presschef för Sveriges olympiska kommitté, SOK.

Anna Lindberg tappade balansen när hon skulle hoppa på sin cykel. Fallet blev väldigt olyckligt så att hennes knäskål vreds ur led. Hon fördes med kraftiga smärtor till Karlskoga lasarett där man lyckades få knäskålen tillbaka i rätt läge igen.

Lindberg befinner sig nu hemma hos föräldrarna Mathz och Ulrika i Karlskoga. Familjen Lindberg vill inte kommentera händelsen förrän en fullständig undersökning är genomförd.

- Anna kommer att undersökas igen om ett par dagar. Läkaren i Karlskoga har varit i kontakt med SOK:s läkare Leif Swärd, som är en expert på knäskador och vi får avvakta och se, säger Folin.

Anna Lindberg, 20, var precis hemkommen från en lyckosam tävlingsturné i Amerika. Hon tog sin första seger i en Grand Prix-tävling i Juarez City i Mexiko för en dryg vecka sedan på 3-meterssvikten. Veckan innan blev hon tvåa i GP-serien bakom kinesiskan Wu Minxia i Coral Springs, Florida.

I slutet av juli avgörs EM i Berlin och det är högst sannolikt att Anna Lindberg missar sommarens stora mästerskap.


STIG LINDMARK/TT

Mer läsning

Annons