Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna-Karins OS-hopp lever än

Annons

- En tuff utmaning, men det känns kul att ha fått den här chansen, och jag ska göra allt för att ta den, säger Anna-Karin Strömstedt.

Vansbrotjejen, som bor i Borlänge, fanns med vid världscuppremiären i Düsseldorf i oktober.

Men sedan dess har hon stått utanför landslaget, men lyckats bra i nationella tävlingar, och inte minst i Skandinaviska Cupen förra helgen.

Britta Norgren fick åka med landslaget på världscupturnén i USA och Kanada, utan att kunna övertyga landslagsledningen om att hon var en tjej för OS.

Nu får Anna-Karin och Britta gör upp om den sista OS-platsen vid nästa helgs världscuptävlingar i Nove Mesto.

En sprinttävling och en tävling i den fria stilen över tio kilometer är vad som står på programmet.

- Att tävlingarna blir direkt avgörande om att få åka till OS eller inte, känns naturligtvis lite speciellt. Det kommer att bli lite nervöst, men samtidigt tycker jag att det är rätt att göra så här, säger Anna-Karin, som tidigare i veckan blev informerad av förbundskapten Inge Bråten om vad som gäller i Nove Mesto.

- Det är klart att tankarna gick i gång direkt, men jag åker till Nove Mesto med förhoppningen om att åka riktigt bra. Sedan får vi se hur långt det räcker, fortsätter Anna-Karin.

I år har Anna-Karin tagit stryk av Britta Norgren båda gångerna de mötts i tävling.

Förra säsongen däremot var Anna-Karin den bättre åkaren av de två.

- Jag åkte dåligt i början av säsongen, när jag fick stryk av Britta. Min form är säkert bättre nu, men det är ändå svårt att veta var jag står mot de som kört i världscupen.

Under hela den här veckan har Anna-Karin kört på hårt med träningen. Allt med sikte på att formen ska vara som bäst i Nove Mesto nästa vecka.

Julen firar hon hemma i Vansbro, men redan på annandagen är det tävlingsdags igen.

- Jag kommer att köra Grängesloppet. Det känns bra att få en tävling i kroppen inför det som kommer. Nästa vecka kommer jag sedan att ta det lite lugnare träningsmässigt, och se till att hålla i formen, slutar Anna-Karin.

Moras Elin Ek kör inte vc-tävlingarna i Nove Mesto. Hon väljer att stanna hemma och träna.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons