Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna-Karin ger tummen uppför nya skidtunneln i Torsby

Annons

Därför var det två entusiastiska dalaåkare som passade på att testa skidtunneln, som är 1,3 kilometer och också innehåller en skidskyttebana.

- Det här blir bra, framför allt på hösten när det är blött och ruggigt ute, säger Mikael Östberg och fortsätter:

- Sedan är tunneln ett bra sätt att tidigt få in skidvana och är en möjlighet att testa utrustning. Det är bra, speciellt inför världscuptävlingen i Düsseldorf, som går så tidigt på hösten.

Även Anna-Karin Strömstedt är förtjust i tunneln:

- Det är ett bra komplement till den vanliga höstträningen. Men samtidigt gäller det att tänka sig för så man inte drar på sig en onödig förkylning när man kommer från varmt väder ute, går in i kylan som är cirka minus fyra grader, och sedan går ut igen.

Annars har både Anna-Karin och Mikael fått en bra inledning på försäsongsträningen. Båda vittnar om att landslagsverksamheten fungerar mycket bra, med mycket självförtroende och optimism inför vintern.

En viktig orsak till detta var naturligtvis OS i Turin, som blev så lyckat för svenskarna.

Men för Anna-Karin Ström-stedt innebär tankarna på OS dubbla känslor.

Det var ju Anna-Karin, som gjorde en så bra sista sträcka på OS-stafetten och var så nära att ta bronsmedaljen.

- Ofta känns det bara hemskt att tänka på OS. Det är ju bara medaljer som räknas och vi blev fyra. De första förlorarna. Men samtidigt inser jag att man gjorde ett bra lopp och att folk verkar uppskatta min insats. Det värmer naturligtvis.

Mikael Östbergs personliga OS-minnen präglas av kampen av att snabbt komma tillbaka efter en förkylning. En kamp som inte lyckades.

- Jag inser att det i framtiden gäller att inte bli för ivrig att komma tillbaka efter en förkylning eller sjukdom.

Men annars menar båda att de svenska guldmedaljörerna sporrat dem väldigt mycket.

- Jag vet att man inte ligger alltför långt efter Thobias Fredriksson och Björn Lind. Kan dom så kan jag, säger Mikael Östberg.

- När jag tränar med Lina och Anna så inser man att även de inte några övermänniskor. Deras framgångar har inspirerat mig väldigt mycket, säger Anna-Karin.

Även Elin Ek, från Mora, som inför den här säsongen hoppade av landslaget fanns i går på plats i Torsby för att testa tunneln. Hon satsar nämligen vidare, fast på sitt eget personliga sätt.

- Den här tunneln är fantasiskt bra. Mycket bättre än jag trodde. Den är ju också kuperad, vilket är bra, säger Elin Ek.

Sedan går dalaåkarna ut i den värmländska sommarvärmen och en årstid som för båda kommer att präglas av träning, träning, vila och åter träning. För snart är det vinter igen.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons