Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna-Karin fyra i Finland

Annons

Segrarinnan Alena Sidko från Ryssland stod i en klass för sig. Anna-Karin var exempelvis distanserad med över minuten.

- Alena måste ha åkt riktigt bra i dag. Tråkigt att jag var så långt efter henne. Men Sidko är riktigt duktig och hon har bland annat tagit VM-silver. Vet inte riktigt varför hon är med här och tävlar, för hon tillhör egentligen de bästa ryskorna. Men hon är verkligen en bra värdemätare, fort-sätter Anna-Karin.

Totalsegrarinnan i helgens tävlingar i Finland får en plats i världscupen och det var med stora förhoppningar som Anna-Karin åkte till Vuokatti.

- Nu blir det svårt att vinna totalt. Då måste jag åka bättre än jag gjorde i dag och inte minst Sidko blir väldigt svår att rå på.

Men oavsett hur det går i helgen kommer Anna-Karin att få köra världscupen, i tjeckiska Nove Mesto strax innan nyår.

- Min dröm är att få komma med i OS och då gäller det verkligen att jag lyckas i Nove Mesto. Som det känns nu blir det svårt att ta sig till Turin, men vi får väl se vad som händer.

Men med tanke på de mindre bra resultaten som de blågula svenskorna gjort hittills i världscupen, torde chansen att komma med till OS vara rätt så hygglig för Vansbrotjejen.

- Man vet ju inte alls hur de (förbundet) tänker, men det är bara att kämpa på och så får vi se vad det blir, säger Anna-Karin.

I herrarnas 15 kilometer fri stil segrade norrmannen Petter Northug.

Rickard Andreasson och Niklas Karlsson, båda från Mora, hade en tung dag. Rickard blev 29:a och Niklas 42:a...

I dag fortsätter tävlingarna i Vuokatti med sprint.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons