Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna het i skuggan av SM

Annons

Och Anna vann sin sista Grönklittsjakt som junior i överlägsen stil.

Efter lördagens intervallstart hade Anna bara fem sekunder tillgodo på Hanna Seppas, Eksjö, inför söndagens jakt.

Men i mål var Anna över halvminuten före Hanna.

-Vissa lopp har gått bra den här säsongen, andra inte, säger Anna som ser fram mot att få ta klivet in bland seniorerna.

Och hon har börjat förberedelserna.

-Jag var uppe och körde SM i Boden och Luleå. Jag ställde upp på alla distanser utom sprint och så dagens 30 kilometer. Det gick bra i stafetten och på 10 kilometer i den klassiska stilen blev jag 15:e. Det är jag nöjd med för tidsmässigt var det inte mycket fram till de bästa, säger Anna.

I H 19-20 vann Johan Andersson från IF Hallby, åtta sekunder före Patrik Johansson, Skövde. Trea kom IFK Moras David Frisk.

I de yngre juniorklasserna bjöds det en hel del spänning. Framför allt bland tjejerna. IFK Grängesbergs Moa Gomersson gick ut sex sekunder före Domnarvets Lina Korsgren.

Lina som i sin tur hade elva sekunder på Vansbros Ida Stefansson.

Efter en kilometers åkning, av fem, var Lina ikapp Moa. Och på upploppet var Domnarvetåkaren den klart starkaste.

- Jag tänkte gå ut lugnt, men jag märkte att jag tog in på Moa. Efter en kilometer var jag i kapp. Jag kände mig stark i stakåkningen och var jag bara med in på upploppet visste jag att jag hade en bra chans, säger Lina.

- Det kändes stressigt att gå ut med bara sex sekunder. Lina kom ikapp tidigt. Jag försökte men var för trött, säger Moa.

I H 17-18 skaffade sig på lördagen Sågmyras Calle Halfvarsson ett ypperligt utgångsläge inför jakten i går. 39 sekunder hade han tillgodo på IK Jarls Adam Johansson.

Calle förvaltade det fina läget på bästa sätt. Segermarginalen stannade vid drygt 16 sekunder.

- Jag stumnade på slutet.

-Tur att jag hade mycket tid att gå på, säger Calle Gräfnings.

Bakom Sågmyraåkaren gjorde Malungs Daniel Fagerlund ett fint lopp och passerade Adam Johansson och knep andraplatsen. Adam fick också ge sig för Gävles Gustav Nordström.

Ungdoms- och juniorklasserna visade upp fina startfält. Seniorsidan var däremot tunn, mycket tunn. De bästa var som bekant uppe i Norrbotten och gjorde upp om SM-medaljer.

Vann H 21 gjorde Christian Nilson från Arvika före hemmaåkaren Jimmie Johnsson.

I D 21 kunde Kågedalens Maria Malmin defilera hem segern. Hon var ende deltagare.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons