Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anja Pärson tävlar i Sälen

Annons

Världscupvinnaren Anja Pärson är det största affischnamnet då Sveriges största damslalomtävling, Miss Rossignol, avgörs i Sälenfjällen på lördag. Men hon är inte det enda världsnamnet i startlistan där man också hittar namn som Tania Poutiainen, Finland, Vanessa Vidal, Frankrike, och Karen Putzer, Italien.

- Över 300 tjejer kommer att vara med i tävlingarna. Tillsammans med världsstjärnorna tävlar också en massa av våra unga, lovande talanger från hela Norden och vi har ordnat med en tävlingsmiljö som är så lik en världscuptävling som man kan komma. I år har vi till och med storbildskärmen i backen, säger Svante Ädling i Malungs slalomklubb som arrangerar tävlingen.

Miss Rossignol genomförs som traditionellt i Ullabacken i Lindvallen. Bland de prominenta gästerna vid tävlingarna får man också se och höra den "gamla" mästarinnan Pernilla Wiberg, som medverkar som expertkommentator i målområdet.

- För de unga tjejerna är det här en toppendag då de får tävla tillsammans med världseliten och åka i exakt samma backe. Det här konceptet har blivit så lyckat att i dag är det flera nationer som funderar på att göra något liknande som vår tävling, berättar Ädling.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons