Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anja laddar om bakom ratten

Annons

Men trafikpolisen i Jämtland kan var lugn - Anja Pärson höll sig inom lagens ramar.

Visst gick det undan.

Men inte på gatorna i Åre.

Ett stort tyskt bilföretag testkör de senaste modellerna på Åresjöns tjocka is. Tjejerna i alpina landslaget var inte sena att tacka ja till chansen att gasa på lite extra.

Anja och Anna Ottosson turades om att sitta bakom ratten på den plogade slingan.

- Det märks att de här tjejerna är vana vid att hantera höga farten. De är inte rädda utan vågar gasa på, säger en representant för den tyska biljätten.

Men precis som under de senaste månaderna i de alpina tävlingsbackarna undvek Pärson fällorna och hindren. Hon är i sitt livs form. Fyra raka segrar i storslalom säger allt.

På lördag gäller det slalom - och fastän Anja inte kan nå i fatt Janica Kostelic i slalomcupen är ''hemmabacken'' i Åre ett utmärkt tillfälle sätta press på kroatiskan inför nästa säsong.

- Jag har vunnit tre tävlingar i år, hon har redan vunnit slalomcupen, men jag ska verkligen försöka ge henne en match. Det är bra för självförtroendet om jag lyckas, bra för respekten och skönt inför sommaren med en ny seger, säger Anja.

Det står mer på spel än prischecken och känslan att vinna en världscupslalom i Sverige för första gången.

Efter segern i torsdags kväll har Anja skaffat sig ett rejält grepp om storslalomcupen. Hon har 469 poäng mot tvåan, italienskan Karen Putzers 413.

- Det enda som gäller är att komma före Putzer, hur det går i övrigt skiter jag i, säger Anja.

Men hon har också andra mål i sikte när världscupen avslutas i Lillehammer i nästa vecka. Pärson ligger trea i den totala cupen. Efter suveräna Kostelic - 1 452 poäng - är det stenhårt om topplatserna. Michaela Dorfmeister, Österrike, är tvåa på 887 och skuggas av Pärson på 877. Putzer i sin tur är bara en poäng efter Pärson.

Kommer du att åka super-G i Lillehammer just med tanke på den totala världscupen?

- Jag har inte riktigt bestämt mig. Vi får se efter lördagens slalom, säger Anja.

(TT)

TT

Mer läsning

Annons