Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anja jagar andra guldet

Annons

Hon lämnade torsdagens segerfest vid 22.15. Men hela dagens anspänning gjorde att kroppen var som en knuten näve och hon hade svårt att somna.

Under fredagen körde hon därför bara två åk i tävlingshanget och två träningsåk i slalom. Sen valde hon bort lagaktiviteter för att ligga och vila och mysa med pojkvännen på eftermiddagen. Hon kände sig lugn och harmonisk och inte alls så stressad som vid VM för två år sedan, då hon efter slalomguldet hade svårt att ladda om inför storslalomtävlingen.

- Då var jag stressad, visst inte hur jag skulle göra. Nu är jag äldre, lugnare och tänker mer att det får ta den tid det tar.

Hon känner sig nästan lite för lugn och tror att hon måste sätta på en video med ett av hennes segeråk på, för att pumpa upp sig själv inför slalomtävlingen.

De fina tankarna på storslalomsegern räcker nog inte.

- Det börjar så smått slå mig att jag är världsmästarinna och så har jag fem medaljer från mästerskap. Jag känner mig enormt glad för det sätt jag vann på, med 1,5 sekunder - på ett mästerskap. Det är häftigt.

Hon är inte särskilt förtjust i den inledande delen av slalombacken, som är väldigt flack.

- Vi får se vem som är bäst på att staka sig fram, säger hon.

Men hon tror ändå att förutsättningarna kommer att passa henne. Rapporterna säger att den tyske tränaren, som lägger första åket, har lagt en snabbare och inte så runt stakad bana som han brukar. Och sen har ju pappa Anders satt andra åkets bana.

- Jag tror det blir bra. (TT)

INGELA AHLBERG

Mer läsning

Annons