Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anja gjorde sälen i Sälen

Annons

Nästan som en rockstjärna eldade hon först upp publiken och väntade på ett riktigt högljutt bifall, innan hon slängde sig på magen och åkte som en säl i målområdet.

Anja stod i fokus mest hela dagen. Hon var ett eftertraktad byte bland alla 100-tals autografjägare och hon skrev tålmodigt på nästan allt som sträcktes fram - skidhjälmar, mössor, tröjor, gosedjur, kort, program och papperslappar. Hon skrev i timmar.

Hon ställde upp för fotografering tillsammans med knattar och ungdomar och till och med hjälpte föräldrarna att arrangera bilderna vi vänder på oss, det blir inte så bra att ta mot solen.

Och hon sken ikapp med solen, fast innerst inne ville hon helst att säsongen skulle vara slut.

- Jag känner mig ganska sliten och det var långt och tungt att åka ända hit från Tärnaby. Men då jag nu är här så är det bara kul, sken Anja och ställde upp för alla sina fans.

Nästan hela pausen mellan första och andra åket fick hon skriva autografer och posera för föräldrars kameror. Hon hann knappt äta och uträtta sina behov.

När förra slalomdrottningen Pernilla Wiberg frågade Anja inför andra åket - hur känns det - blev svaret väldigt Pärsonskt naturligt:

- Jag är så kissnödig, tror du jag hinner innan start!

Sen åkte hon hem en ny seger.

ANDERS 5MOJANIS

Mer läsning

Annons