Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Änglar" besökte Borlängeklubbar

Annons

För det var inte bara Brageiter på plats bland det 20-tal som deltog. Även Islingby IK hade representanter på plats, dock var intresset svalt från övriga i kommunen.

- Vi är väldigt nöjda med den här träffen. Roger har stor erfarenhet av de här frågorna och vi har insett att ska vi hitta nya idéer till vår verksamhet, inte minst på ungdomssidan, så måste vi försöka hitta de utanför distriktet, säger Hasse Eklund, projektansvarig i Brage och den som tillsammans med sportchefen Lasse Ericson banat väg för det här utbytet.

- Jag och Lasse var ned en sväng till Göteborg för en tid sedan och då kom vi överens om att vi skulle försöka hitta former för ett utbyte i framtiden.

- Det här var första steget i ett sådant, om en månad ska vi med vårt P16-lag åka till Göteborg för att där delta i de träningar deras pojkallsvenska lag har. Tanken är sedan att deras lag ska komma till oss och delta i våra träningar.

Tankar finns också hos paret Ericson/Eklund på att hitta former för en utbildning av klubbens ungdomsledare i Göteborg.

- Vi skissar på det som bäst, förhoppningsvis ska vi kunna förverkliga det hela i höst, berättar Eklund.

Vilken noterar väldigt positiva tongångar mellan de båda klubbarna i dagsläget, varför ett än bredare utbyte kommer till stånd så småningom.

- Det känns så. Och jag skulle vilja säga att även internt inom Brage känns det väldigt uppåt just nu.

- Vi går åt rätt håll helt klart, menar Hasse Eklund.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons