Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andréasson vann Skinnarloppet

/
  • Skinnarloppet. Segrarna i det 77:e Skinnarloppet Sandra Hansson i damklassen, Rikard Andréasson, IFK Mora i herrklassen , tvåan Erik Eriksson IFK Mora och kranskullan i årets Skinnarlopp USM-tösen och skidtalangen Rebecka Forsberg. Foto: Sören Haga.

Annons

De två Moraåkarna var hela tiden med i täten och ytterligare en Moraåkare Niklas Karsslon fanns med i täten bara till några kilometer före mål.

- När vi gick loss var det ingen som hakade på och de sista kilometrarna före mål åkte vi mycket hårt och det var Rikard som drog mest säger Erik Eriksson som fick se sig slagen med mindre än en sekund men det var ändock hans bästa insats i Skinnarloppet hittills.

- Det här är en bra tävling och en perfekt genomkörare inför Vasaloppet sade en mycket nöjd segrare Rikard Andréasson som inte var säker på en seger förrän han hade gått över mållinjen.

- Jag var ordentligt trött på upploppet och jag märkte att Erik tog in på mig men jag lyckades hålla undan. Men det var ett tufft lopp sade Rikard Andréasson som nu vann sin första seger i Skinnarloppet.

Trea kom Peo Svahn från Boxholm och på fjärde plats hittar vi också en Moraåkare Niklas Karlsson som länge var med och slogs om segern men som fick ge sig halvmilen kvar och blev till slut nästan en minut efter segraren. Pär Jonsson från Dala-Järna IK gjorde också ett bra Skinnarlopp och var med länge i täten men slutade femma.

I damklassen blev det en överlägsen seger för Sandra Hansson från Uddevalla. Det var hennes första seger i Skinnarloppet och hon siktar nu på en framskjuten i sitt första Vasalopp om ett par veckor.

För några år sedan tävlade Sandra Hansson för IFK Mora men sjukdom gjorde att hon fick några säsonger spolierade. Förra året var hon tvåa i Malung och nu vann hon och hon gjorde det på ett övertygande sätt.

Det 77:e Skinnarloppet blev annars en högklassig tävling med bra förutsättningar och en bra genomkörare för alla som skall åka Vasaloppet. Cirka sju hundra åkare åkte årets Skinnarlopp.

Mer läsning

Annons