Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas och Fredrik stannar

Annons

Förutom de som nu är klara förhandlar teamet med ytterligare några landslagsåkare som förhoppningsvis ska förstärka teamet 2005.

- Vi är mycket nöjda med utvecklingen av teamet i år. Vi har satsat ungt med både cyklister och ledare och det har varit väldigt lyckat. Alla som vi ville ha kvar har vi behållit och vi har även långt gångna diskussioner med några nya killar, säger teamets sportchef Patrick Serra.

Fredrik Modin är nu 24 år. Tidigare i år flyttade han till Västerås. Han kommer att satsa vidare på mountainbike (MTB), med sikte på OS i Peking. Och när det gäller MTB kommer Modin att fortsätta att tävla för CSK Ludvika.

- Jag har inte skrivit på något kontrakt än, men jag har inga planer på att lämna CSK, meddelar Fredrik.

Under våren kommer Modin att för Mälarenergi köra flera internationella landsvägslopp.

Även Andreas Johansson, 22, bor numera i Västerås och han fick i år sitt genombrott som elitåkare.

Andreas blev landslagsman och dubbel svensk mästare. Han körde mycket starkt i Sverigecupen där han vann den avslutande deltävlingen. Han ingick även i det svenska laget vid VM och EM.

- Andreas är lagets kapten och en mycket bra allroundåkare, säger Serra.

Trots att livet i Team Mälarenergi inte ger en krona ekonomiskt har klubben ändå väldigt lätt att rekrytera.

- Det är ett 20-tal nya cyklister som varje år vill köra för oss och problemet är bara att hitta rätt personer som är beredda att satsa som vi vill, säger Serra.

Livet hos Team Mälarenergi är nämligen ingen dans på rosor.

- Den som kör för oss måste vara 100 procent motiverad och beredd på att klara 1 000-1 200 träningstimmar per år, säger Serra.

Förutom fysisk träning ingår utbildning i kost, psykologi, språk och mycket annat.

Den 1 november kör träningen igång på allvar och då är det sju dagar i veckan som gäller. Enda undantaget är om det är kallare 16 minusgrader.

- Det sägs att cykelsporten är värdens hårdaste sport och om man därtill skall träna i nordiskt klimat, får man inte vara vek, konstaterar coachen David Johansson.

Mer läsning

Annons