Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas fick skön revansch

Annons

IBF Faluns har som lag tagit ett stort kliv framåt under hösten och etablerat sig som ett stabilt mittenlag i elitserien.

För den 30-årige målvakten Andreas Olsson har dock hösten varit allt annat än framgångs- rik.

Nyförvärvet, finländaren Papu Sintonen, har vunnit kampen om platsen som förstemålvakt och Andreas har mestadels följt matcherna från bänken.

- Innan matchen mot Söder-tälje hade jag stått tre matcher och blivit utbytt i två av dem, säger Andreas och tänker tillbaka på matcherna mot Storvreta och Råsunda.

Och Andreas erkänner att allt det här påverkat honom.

- Det är klart man börjar tvivla när man blir utbytt. Skärpan och självförtroendet har fått sig en knäck, erkänner Andreas.

I matchen mot Södertälje fick Andreas göra en räddning redan efter bara några minuters spel och efter det var han inne i matchen.

Bottenlaget Södertälje lever högt på kedjan med Mikael Karlsson, Patrik Nilsson och Johan Rönnkvist, men är bortsett från den trion ett mediokert elitserielag.

Taktiken hemma på parkettgolvet i Täljehallen är glasklar: skott, skott och ännu mer skott från i stort sett alla positioner, i ett spel som i stort sett bara bygger på individuella prestationer.

- Vårt spel passar inte för Södertälje som spelar ett division 1-spel, i positiv bemärkelse. Matchen blev så sönderhackad och utan tempo och vårt spel fem mot fem var inte bra, säger IBF-tränaren Mika Packalén.

När spelet fem mot fem inte fungerade fick Falun lita på sitt spel i numerärt överläge och numerärt underläge.

Och det höll absolut topp- klass.

Falun fick tre chanser i numerärt överläge och utnyttjade samtliga och samtidigt stod laget emot de tre gångerna hemmalaget fick chansen i spel fem mot fyra.

Två av Faluns mål, 1-0 och 3-1, var i stort sett identiska. Johannes Skog spelade in från kanten till Andreas Johansson som sköt från "Slottet".

Thomas Brottman prickade 2-1-målet in från backposition med ett inte allt för hårt skott.

- Det är bara att tacka och ta emot för Södertäljes spel i box play. Andreas fick ju skjuta ostört i slottet och att släppa Brottman i den positionen kan man inte göra, säger Packalén.

Med en stark defensiv klarade Falun att stå emot Södertäljes skottorgie och när hemmalaget kom igenom stod Andreas Olsson i vägen.

- Jättekul för Andreas som nog kände på sig att det var lite vinna eller försvinna för honom i den här matchen, säger Packalén.

Nu vann både Andreas och IBF Falun och 20 poäng efter tolv omgångar gör att laget kan fira jullov i lugn och ro.

- Jag måste säga att jag är lite överraskad. Trodde inte vi skulle ha 20 poäng efter tolv matcher, säger Packalén, som efter julledigheten kan blicka fram mot hemmamatchen mot Pixbo 29 december.

Då är före detta världsmästarbacken Joakim Bäckström tillbaka i laget.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons