Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

André och Johan satsar på dubbel

Annons

- I finalen mötte vi turneringens förstaseedade dubbelpar och det blev en mycket tajt match, där vi inte lyckades ta till vara på vårat spelövertag och fick se oss besegrade med 2-0 i set, säger André besviket om deras finalförlust vid tennisturneringen Ekenässpelen i Vetlanda.

Under turneringen visade Morakillarna att de fungerade bra tillsammans i dubbel. Deras ovana för grusunderlaget vid Vetlandaturnering, fick inte deras gemensamma spel att bli sämre. Snarare tvärt om.

De klev in i herr dubbelturneringen i andra omgången och ställdes då mot ett Stockholmspar.

Vädret var inte det bästa och trots ett besvärande regn, så kunde de vinna dubbeln med 6-4, 6-3.

- I nästa match, som var semifinalen, mötte vi det andraseedade dubbelparet och den matchen fick tidigt ett övertag som vi kunde hålla matchen igenom och vinna med övertygande 6-2 i två set, berättar André och fortsätter:

- I vår finalmatch ställdes vi sedan mot ett rutinerat Vetlandapar. Tidigt hamnade vi underläge i första setet, men lyckades ändå reparera skadan och ta ledningen. Vi ledde ett tag med både 5-4 och 6-5 i första set, men tyvärr förlorade vi tillslut i tiebreak med 7-4.

Efterföljande set inledde André och Johan på bästa sätt, de ledde ett tag med 4-2 i det soliga vädret. Dock gjorde de några enkla misstag och detta utnyttjade motståndarparet som kunde ta ledningen och vinna setet och matchen med 7-6, 6-4.

- Det kändes lite bittert att vi inte fick till det i finalmatchen, säger André. Men ibland är det små marginaler som avgör och vi hade inte dessa på vår sida denna gång.

I slutet av augusti åker Johan och André tillbaka till USA och fortsätter sina studier vid Ouachita Baptist University som ligger i Arkadelphia och staten Arkansas.

- Vi ska fortsätta och bättra på vårt dubbelspel i USA, under hösten blir det några tävlingar i en del grannstater till Arkansas. Målsättningen är att bli mer samspelta och öka vår aggressivitet, berättar André.

Det stora målet för dem är nästa vår. Då ska killarna återigen ta sig an skolspelet i tennis och till nästa år siktar laget på att nå en plats i Nationals, vilket innebär att dit kvalificerar sig USA:s bästa 16 bästa lag.

- Vi kommer att fortsätta att spela singel, men i nuläget vill vi utveckla dubbeln och försöka bli så bra som möjligt, säger André, som givetvis bär på drömmen att framöver få spela på ATP-touren.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons