Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra raka för Masarna

/
  • Leigh Adams tog 13 av 15 poäng och var den givna matchhjälten. Foto: Lars Dafgård.

Annons

Före matchen snackades det om storseger för Masarna. Detta på grund av att Smederna saknade både sin storstjärna Wieslaw Jagus samt Krzysztof Buczkowski.

– Visst blev det betydligt jämnare än vad jag hade räknat med, erkände också Engh.

Smederna ska ha en stor eloge för sin insats och på något sätt kändes det som att Eskilstunagänget förtjänade en poäng. I paus efter tio heat var ställningen oavgjord, 30–30.

I det elfte heatet slog Masarnas Linus Sundström till med en heatseger samtidigt som Daniel Davidsson tog enpoängaren. Masarna gick därmed upp i ledning med 34–32. Därefter orkade Smederna aldrig utjämna, även om det blev en hård kamp ända fram till det sista heatet.

Det snackades inte bara om storseger före matchen. Vädret var en annan snackis, precis som vanligt när det vankas speedway i Avesta. Den här gången var det dock uppehåll hela kvällen, frånsett några droppar strax före matchen.

– Vid lunchtid såg banan ut som ett träsk, så funktionärerna gjorde ett fantastiskt jobb med den, sade Engh.

Uppdraget var bara att få banan i åkbart skick. För någon hemmabana blev det aldrig. Gästerna behärskade den nämligen bäst. Matchen innehöll ett par våldsamma krascher. Värst drabbades ex-masen Eric Andersson, som fick en stoppsladd och blev påkörd av Daniel Davidsson i det nionde heatet. Eric slog i axeln och körde inte mer i matchen.

Trots en hel del strul var Engh nöjd med sitt lag.

– Vi åkte inget vidare, men alla försökte i alla fall. Vi ska även komma ihåg att flera av våra förare är småskadade.

Amerikanen Billy Hamill hade en riktig mörk afton mot sina tidigare lagkompisar. Fyra poäng på fem heat blev hans resultat efter olika problem med cykeln.

Dave Watts tre poäng var förstås heller ingen höjdare.

Mer läsning

Annons