Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Svensson varnar för Pahars

Annons

Svensson borde vet vad han talar om, för få känner den lille lettiske anfallaren med det stora målsinnet som han. De båda är klubbkamrater i Southampton, Svensson har rollen som speluppläggare på mittfältet, Pahars roll är att göra mål. Oftast blir det också mål. Närmare bestämt 14 mål på 33 Premier League-matcher förra säsongen.

- Han har en målkänsla som är smått unik, man ser det även på träningarna, det spelar ingen roll hur han får bollen, Marian vet var han har målet, vänder och vrider och kommer till skott, berättar Svensson.

Men den här gången handlar det inte om att göra mål i Premier League för Pahars utan att sätta stopp för Sverige. - En seger skulle betyda oerhört mycket för det lettiska folket, vi är ett litet land, dessutom är det årets sista landskamp på hemmaplan och sedan blir det ett långt uppehåll, säger Pahars.

I ett defensivt spelande Lettland är Pahars den som gör mål, frågan är bara hur formen är?

- Det finns olika sidor av honom, när han är ur balans så kan han vara loj och inte så intresserad. Om han får en tuff inledning på matchen, får ett par smällar och inte får frispark med sig kan han försvinna lite ur matchen, säger Svensson.

Själv säger Pahars att det inte är några problem inför lördagens match i Riga.

Vad har du och Anders sagt om mötet?

- Vi har skojat och han har sagt att jag ska göra mål mot Ungern och Polen så att Sverige får hjälp att ta sig till EM, men jag vill göra mål även mot Sverige. TT

TOBIAS ÖSTERBERG

Mer läsning

Annons