Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders matchhjälte

Annons

Men spelmässigt går matchen inte till historien som någon av de bättre.

Trots nederlagetvar det Kvarnsveden som långa stunder bestämde det mesta ute på planen i första halvlek. Men laget saknade kraften i den sista tredjedelen och målchanserna var lätträknade.

Var KIK-tränaren "Hulta" Hultgren besviken på sitt lag så var Tommy Medén, tränare för segerrusiga hemmagrabbar, desto gladare.

- Jag kan hålla med om att det var spänt på många håll och kanter i första halvlek. Men så hade vi också fått stuva om i lagdelarna, då inte mindre än tre av våra ordinarie försvarsspelare var indisponibla.

- Att vi vinner rättvist är dock, som jag ser det, odiskutabelt.

Ser man till klara målchanser är vi böjda att hålla med Medén. Vid ett par tre tillfällen fick gästernas keeper Jon Eriksson sträcka sig i sin fulla längd för att rädda skott från framrusande forwards, eller på distans. Man hade också en boll i ribban.

Målet var frukten av ett spelarbyte. Tio minuter innan slutet fick Janne Nyyssönen chansen och redan i första anfallet kom hans tyngd att påverka skeendet.

Av bara farten fortsatte Anders Stenström, med okuvlig vilja, att förpassa bollen bakom duktige Jon Eriksson.

Andra spelare hos gästerna som försökte, men som tröttnade efterhand, var Robert Höök, Robin Lazlo och David Johansson.

Hos Östansbo var mittbackarna Jens Friberg och Jimmy Strandberg mycket bra.

Samma sak med Anders Stenström som klarade den något ovana rollen som centralmittfältare alldeles charmant. Och i Per Forsberg, som gjorde sin första match i ÖIS-tröjan efter övergången från Saxdalen-V/G, kan klubben få ett verkligt trumfkort.

Östansbo-Kvarnsveden

1-0 (0-0)

Målet: Anders Stenström, 83 minuten.

Hörnor: 6-8.

Domare: Andreas Jonsson, Insjön.

Publik: Cirka 150 personer

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons