Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Bergström trea i Bessemerloppet

Annons

Inte heller att Falun-Borlänges Magnus Eriksson blev tvåa.

Men tredje man i loppet hette Anders Bergström, Vasastan!

Jodå, det handlar om den Anders

Bergström som var bosatt i landslaget

för ett antal år sedan, som tävlade för Svenska Skidspelen och som ett tag var generalsekreterare för Svenska Skidspelen.

- Det är ingen allvarlig comeback det handlar om, säger Anders. Men vi är några som bestämt oss för att åka Vasaloppet i år. Vi har bildat en skidklubb av "före dettingar", som vi kallar Vasastan, och tävlar för den.

Bergström har åkt två långlopp tidigare i år. Bäst gick det i Engelbrektsloppet, där han blev sexa.

- Det har nog faktiskt blivit mera träning i vinter än jag tänkt mig, säger Anders. Jag har en rejäl respekt för Vasaloppet, och vill inte komma för dåligt tränad dit.

I Sandviken var det jobbigt före. Många misslyckades med vallningen.

- Men inte jag. Jag hade kanonskidor, berättar Bergström. Så därför gick det så bra. Men tre-fyra mil till - det hade jag inte klarat den här gången.

Den som var starkast i loppet var Jonas Larsson. Redan efter ett par mil hade de flesta andra i loppet släppt.

- Jag och Anders Bergström hängde med längst, berättar Magnus Eriksson, som blev tvåa. Men efter halva loppet fick vi släppa honom. Vi hade sällskap tills sista halvmilen började. Då släppte Anders.

Avstånden i resulatlistan blev stora. Magnus blev 1.35,6 efter, Anders 2.30,4 och fyra, Mattias Svahn, IFK Mora, hela 6.47.7 efter.

Totalt hade Falu-Borlänge fyra man med bland de åtta främsta i loppet. Magnus Jonsson blev femma, Fredrik Sätter sjua och Johan Henriksson åtta.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons