Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än lever hoppet

Annons

Det var inget skönspel som lagen bjöd på. Brage var slitet. Det var lagets andra bussresa till Skåne på en vecka och den tredje matchen på lika lång tid.

- Trelleborg hade mera boll, men de skapade ingenting. Vi var väldigt sega i benen och det är klart det tar på krafterna med ett så tufft schema som vi haft, säger Bragetränaren Sergej Prigoda.

Brage hade - enligt statistiken - endast två avslut på mål i första halvlek och Trelleborg ledde hörnstatistiken med 5-0.

Trots detta - Brageledning med 1-0 efter en läcker lobb av Jimmy Rajala.

- Göran Bergort slog en djupledsboll och Pål Lundin i TFF-målet sprang ut mot mig. Sedan vet jag inte om han halkade eller något. Han vände i alla fall och började backa och då chansade jag med en lobb, säger Jimmy Rajala.

Jimmy har haft det tungt på slutet. Visserligen ligger han delad sjua i skytteligan med nio fullträffar men utöver de tre mål han gjort i de två senaste matcherna har han bara lyckats pricka in två mål på tre månader.

- Jag har gått mycket skadad i såväl juni och juli som början av augusti. När jag blivit frisk så har jag åkt på något nytt. Dessutom har jag haft en avstängning, så jag har inte spelat så mycket.

- Men nu känns det att jag har hittat målet igen, myser Rajala.

I inledningen av den andra halvleken kvitterade Trelleborg genom Vitalij Gussev. "Som vanligt" efter ett individuellt misstag.

- Det kändes för jävligt. Det var ingen chans egentligen. Mot slutet låg båda lagen på rätt mycket och båda ville avgöra, men sett till hela matchen så var vi kanske inte värda mer än en poäng, säger Jimmy Rajala.

Tränaren Sergej Prigoda var också nöjd med en poäng.

- Vi jobbade och slet väldigt mycket och hade de bästa chanserna att avgöra. Det var en beundransvärd insats defensivt av grabbarna tycker jag.

Den bästa chansen att avgöra hade Johan Norell i matchens 83 minut. Han kom helt fri då han vek in från kanten, men skottet hamnade utanför.

En annan intressant aspekt i matchen var Michel Noks debut i grönvitt.

- Han gjorde en mycket bra match. Jag trodde det skulle vara svårare för honom i första matchen, men han visade att han anpassar sig väldigt snabbt till Brages spel och svensk fotboll, säger Sergej Prigoda.

Brage gjorde en riktig krigarinsats och det var laget som fixade en poäng.

Nu väntar en veckas välförtjänt vila.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons