Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än finns det hopp, Mora

Annons

- Det det kommer att bli ett spännande slut, säger Moras tränare Morgan Kullberg som sista omgången åker till Hudiksvall för att försöka rädda nytt kontrakt.

Islingby hade chansen att säkra nytt kontrakt via seger över Mora. Men Mora var det klart bättre laget, och 2-0 var hur rättvist som helst. Vilket också Islingsbys tränare Björn Juhlin intygade.

- Det var helt rättvist. Mora var minst ett mål bättre i båda halvlekarna. De var betydligt mer taggade än vi. Mora var närmare både 3-0 och 4-0 än vi ett mål, menade Juhlin.

Som match betraktat blev det ingen större fotbollsunderhållning. Men det är väl inte att vänta när så mycket står på spel. Nej, nu handlar det om att kämpa bäst, och det gjorde Mora mot Islingby.

- Det här var ingen bra match. Men jag tycker vi spelade stabilt. Islingby skapade inte många chanser, säger Morgan Kullberg.

- Jag hoppas spelarna rannsakar sig själva inför matchen mot Sandviken. Man vet aldrig med här laget i match till match. De är unga och lite valpiga. Men hemma på Idunvallen är vi bra. I dag spelade vi på 50 procent av vår kapacitet, säger Björn Juhlin.

Mora kom till spel utan ordinarie målvakten Andreas Eriksson, som var sjuk. Tränaren Morgan Kullberg valde att sätta in rutinerade Lennart Eriksson i målet, trots att Lennart för några dagar sedan åkte på en ansiktsförlamning.

- Jag var aldrig orolig för Lennart. Jag vet vad han kan och han gjorde en jättematch, säger Morgan Kullberg.

Och Lennart själv var förstås nöjd med att hålla nollan.

- Man gör så gott man kan. Idag var det ganska lugnt. Det är skönt att vinna en så viktig match, menade Lennart.

Redan i första matchminuten fick Lennart visa att han är en duktig målvakt. En Islingbyspelare kom helt ren, men Lennart räddade med fin fotparad. En för matchen psykologisk viktig räddning.

Mora tog ledningen i första halvlek genom Jesper Hävermark som säkert satte en straff i mål.

Det definitiva avgörandet kom i matchens 66:e minut när måltjuven Olle Sandström ökade på till 2-0. Före målet hade Olle haft tre fina lägen som han missat. Men på den fjärde small det.

Bäst i ett tappert kämpande Mora var Olov Mattes, bäst på plan.

Islingby då? Att plocka ut någon som bättre än de andra känns inte rätt. Därför avstår vi.

Ett stort avbräck inför sista omgången är att mittfältstanksen Ulf Gruschka är avstängd efter tre gul kort.

- Men så spelets regler, säger Morgan Kullberg.

Att försöka tippa utgången av division III södra Norrland är en omöjlighet. Det enda som är säkert är att Delsbo åker år. Men vem kommer att göra dem sällskap? Det blir antingen Mora (22 poäng), Sandviken (21), Islingby (23) eller Huge (22). Dala-Järna, som nu har 25 poäng, säkrade med all sannolikhet nytt kontrakt i och med 2-0-segern över Brynäs

Spännande kommer det i alla fall att bli.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons