Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amatörernas afton på Rommetravet

Annons

Samuel Rehn vinner lopp i parti och minut. Sin fjärde seger i följd tog Lill Barry i kvällens åttonde lopp och för Samuel själv var det 24:e viktorian för året. På den noteringen leder han kuskligan bland landets alla amatörer.

- Det där var ingenting man tänkte på i början av året. Ju bättre det har gått desto mer har man börjat titta på statistiken. Visst vore det en jättestor grej att bli segerrikast i landet, konstaterade Rehn innan han styrde kosan mot Göteborg. Där ska han under lördagen försöka vinna V75 också - med Little Big Horn.

- Kommer vi till ledningen, som jag tror, springer han en 1.13-tid och sedan återstår att se hur långt det räcker, sa Samuel ödmjukt.

Helt klart kan det räcka långt.

Stora Skedvi-baserade Per Nordlund visade upp fyraårige Montezuma i läcker författning. Med blott 8 600 kronor på kontot dundrade hästen runt på finfina 16,6/1640 meter auto i höstrusket. En minst sagt imponerande prestation.

- Han kan inte volta, så man måste leta bilstartslopp åt honom, berättade en nöjd tränare efter loppet.

-Hästen är opererad i en has, men kommer nog att bli bra nästa år när han lugnar ner sig. Han är lite svårhanterad än så länge.

Per Nordlund är en av många skickliga amatörer i regionen. Sju hästar tränar han för dagen och fredagens seger var den fjärde i sulkyn i år.

- Det har varit problem med infektioner i stallet länge, berättade Per.

Men i torsdags på Örebro hade vi en häst som var tvåa och nu den här som vann. Det verkar som att stallformen är på väg uppåt.

Jodå, vi instämmer. Inte minst Montezuma ska bli intressant att följa framöver.

Bakom stallpseudonymen B.B.S. döljer sig Bo och Margareta Björk som förutom tävling också ägnar sig åt uppfödning av hästar i Milsbo.

Deras B.B.S.Hertigen drog nu direkt till ledningen i V5-inledningen med Claes Eskilsson i sulkyn. Därifrån blev sedan segern lätt - årets tredje för fyraåringen.

Roger Rieem har sitt kallblod Lolita i fin författning. Andraplatsen från senast följdes nu upp av seger trots 20 meters tillägg. Sören Eriksson skötte tömföringen och Lolita ser allt bättre ut.

Trots att det handlade om idel så kallade P22-lopp, var det full fart i loppen. Den klena meny vi förutspådde blev inte alls så dålig. Ändå är det med tillförsikt vi ser fram emot nästa helg. Då är det dags för travets "elitserie" - V75 - att gästa Romme. Och minsann ryktas det inte om självaste Scarlet Knight i startlistorna!

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons