Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda vann i Strömsholm

Annons

uVid pingsthelgens traditionella tävlingar på Strömsholm underströk Borlänge RS åter sin styrka inom ponnyhoppning.

Även om laget som under säsongen tävlat i ponnyallsvenskan elit inte tog sig till SM, som i helgen avgjordes med Stålebo som segrare, hindrade det inte Borlängeekipagen från att rida bra individuellt.

När D-ponnyernas Grand Prix avgjordes i Svår B var bara två ryttare felfria i grundomgången, en av dem var Amanda Kjellberg på Edenside Sunshine.

Först ut i omhoppningen, på internationella höjden 1.40, var dock Frida Mordenfeld på Derg Rua. Det började bra men efter en vägran och rivning slutade Frida på tolv fel.

Det öppnade möjligheter för Amanda och Edenside Sunshine. Ponnyn hoppade väl, var mycket rädd om sig och hade inga problem att hålla nollan.

Snabbast av fyrafelarna var Sandra Simm, också Borlänge RS, på Tinkers Hill, vilket gav en tredjeplats. Både Amanda och Sandra ligger därmed bra till för att få tävla i EM i sommar. (ridsport.se-DT)

Ruskprick fick dela segern

uSolen sken, vattnet var badvarmt och vågorna fanns knappt när vattenskidåkarna körde första deltävlingen i Mellansvenska Cupen på Runn.

Sammanlagt gjordes 18 starter i slalom och trick.

I slalom delade Johan Sandgren från arrangerande Ruskprickarna segern med Bo Sjöström, Silvköparen. Resultatet: 1,5/58/13.

Bo Söderlund, Ruskprickarna var trea och Olof Arvids, Delfinen, Bjursås fyra.

Sjöström vann även trick med 840 poäng.

Även i ungdomsklasserna dominerade Hofors och Nora.

Wester till AIK

uNu är det klart att Falubördige Tom Wester, som den gångna säsongen vaktat kassen i Haninge, byter klubb.

Det blir spel i AIK för den 35-årige veteranmålvakten.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons