Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda knep silvret

/
  • Medaljregn? Amanda Johansen, till vänster, tog i går Ludvika Simsällskaps första medalj i årets Sum-sim. Det är inte omöjligt att det blir fler innan helgen är slut, inte minst genom Josefin Lindkvist, till höger.

Annons

I går var det dags för Ludvika SS att börja plocka medaljer på Sum-sim, Svenska ungdomsmästerskapen, på lång bana i Malmö och därmed bevara en fin tradition från de senaste åren.

Josefin Lindkvist, som i fjol tog brons på 100 meter frisim 13 år och yngre, tog sig vidare till finalen på 100 meter fjärilsim 14 år som fjärde tjej och Amanda Johansen var etta i försöken i samma gren 13 år och yngre vid gårdagens förmiddagspass.

I kvällens finaler putsade sedan båda tjejerna sina personbästan.

Josefins 1.07,73 var "pers" med en knapp sekund och räckte till en fjärdeplats, bara elva hundradelar från Nelly Hansson, Artemis, på bronsplats.

- Ett jättefint lopp, berömmer Eva Björk.

För Amanda, som gör sitt första Sum-sim, gick det ännu bättre.

Hennes 1.08,79 var en rejäl putsning av det färska personliga rekordet från försöken, 1.10,21, och räckte till silver i ett knallhårt lopp där bara 22 hundradelar skiljde ettan och trean.

- Det gick inte att avgöra med blotta ögat vem som var etta, tvåa och trea, säger Björk.

Nu vann Vilma Ekström, Linköping, 13 hundradelar före Amanda Johansen.

- Amanda gjorde sitt livs lopp, konstaterar tränare Björk.

I Ludvika SS var man i går kväll lyriska över insatsen.

- För oss är det här väldigt stort. Vi var lite osäkra med tanke på att det var hennes första Sum-sim, men hon stod pall rejält. Det här är ett kvitto på att hon klarar pressen, säger LSS-tränaren.

Josefin Lindkvist ställde också upp på 200 meter frisim, men hade ont i axlarna och missade finalen efter att ha slutat elva på 2.18,24.

I dag tävlar Josefin i 400 meter frisim och 100 meter ryggsim och i morgon är det dags för paradgrenen 100 meter frisim, där också Amanda ställer upp.

- Framför allt ska det kunna bli finalplatser. Josefin är trea i statistiken på 100 frisim, så där har vi den största chansen. I de andra grenarna kan det bli lite vad som helst, säger Eva Björk.

Förra året tog Josefin sitt brons först på Sum-sims sista dag.

I år kom första medaljen redan dag två.

- Det ser riktigt bra ut, säger Björk.

Mer läsning

Annons