Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda Kjellberg i hetluften

Annons

Strömsholmstävlingarna hör till traditionerna inom ridsporten i Sverige och genomförs under pingsthelgen där stora delar av eliten gör upp i hoppning, dressyr och fälttävlan.

I hoppning fick Amanda Kjellberg chansen att delta efter att ha kvalat till sig en plats i Norrköpings stora meeting. Amanda som i år tävlar i klasser upp till 1,40 och gör stabila fina rundor med sin Kurage, har tävlat på Strömsholm tidigare, men då på ponny.

I Strömsholms Lilla Grand Prix startade 24 ekipage och av dessa fick sju gå till omhoppning. Banan som ligger naturskönt framför Strömsholms slott var relativt svår och få lyckades rida den felfritt.

Trots fyra fel i grundomgången kom Amanda med på den sista och sjunde platsen till omhoppning. Där drog hon på sig ytter- ligare fyra fel och slutade sjua i resultatlistan. Hon var ändå nöjd med sin ritt.

- Det var kul och Kurage kändes jättebra, säger Amanda.

Det enda hon grämer sig över är att hon fick fyra fel i grundomgången.

- Där höll jag inte i tillräckligt, han blev för lång och rev nionde hindret, berättar hon.

Fler dalabördiga ryttare gjorde bra ifrån sig. Elin Jonsson, tidigare bosatt i Bäsna utanför Borlänge, men som nu tävlar för Djursholm, vann två klasser i dressyr med hingsten Cairo.

Det var dock glest med deltagare i dessa klasser, men procenten talar ändå sitt språk. 68,5% i FEI:s Junior Kür blev resultatet.

LENA STERNER

Mer läsning

Annons