Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda förstärker

Annons

Borlänge RS kom tvåa i ponnyallsvenskan elit, zon polar.

Och kan få en rejäl förstärkning till lag-SM på Strömsholm.

- Jag tror att Amanda Kjellberg kommer kunna vara med, säger lagledaren Niclas Johansson.

Inför tredje och sista omgången i elitserien, i Hudiksvall i helgen, låg Borlänge på andra plats och därmed just över strecket för kvalificering till lag-SM, som avgörs den 7 juni på Strömsholm.

Men laget hade starka Gävle RS bakom sig, vilket oroade.

- Banorna i både Söderhamn (första omgången) och Hofors (andra) var alldeles för lätta, vilket gynnade de sämre lagen, säger Niclas Johansson.

Något som visade sig i helgen. Topplaget Östersund/Matfors fick stora problem i Hudiksvall och slutade femma, allt medan Gävle RS och Borlänge RS imponerade stort.

Gävlelaget red felfritt, vann omgången och tog också hem zon polar.

Borlänge fick totalt 14 fel och slutade tvåa både i omgången och totalt.

Sandra Simm var säkerheten själv på Tinkers Hill, red felfritt och tredje snabbast i lagklassen, som var en medelsvår B.

Frida Lorenzon på Athleague Jet, som köptes av familjen i höstas sedan den gått EM med Angelica Augustsson, noterades för fyra fel.

Fredrik Klintberg, som bytt Insjön mot Borlänge för att få tävla i elitserien, på nya hästen Pasolini, slutade på tio fel.

I laget, men inte i resultatet, ingick också Jessica Simm, som på Blanca Nieves fick 42 fel.

Och rutinen finns i Amanda Kjellberg, Sveriges bästa ryttare på EM i fjol.

- Hon håller för fullt på med att försöka kvalificera sig för EM och var i Frankrike när första elitserieomgången avgjordes i Hofors. Till helgen ska hon ner till Susedalen och Baltic Cup, men jag tror att hon kommer kunna vara med i Strömsholm, säger Niclas Johansson.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons