Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld till favoriten Rainer

/

Annons

- Nu när Fredrik Nyberg inte är med är jag bäst rankad. Målet var naturligtvis att vinna, även om det är svårt med motivationen under ett SM. Men det är ju alltid kul att vinna, konstaterar Niklas.

Det här var Rainers tredje SM-guld. 2005 tog han dubbla guld, även den gången i storslalom plus att han vann parallelltävlingen.

Segermarginalen till tvåan, Sveriges nya alpina stjärnskott, juniorvärldsmästaren Matts Olsson, var en tiondel. Rainer var snabbast i båda åken, men ända blev marginalen till Olsson väldigt knapp. Fyra hundradelar utökades till tio då tävlingen skulle summeras.

- Jag gjorde två bra åk. Matts körde också bra, berömmer SM-vinnaren.

Om det var väntat att Rainer skulle vara med i toppen, var det desto mer överraskande att bronset gick till Charlie Bergendahl.

- Jag har ju egentligen slutat, så det här var riktigt kul. Jag har inte åkt skidor ordentligt på en månad, utan mest agerat ledare. För några dagar sedan var jag uppe i Sorsele på USM, berättar Charlie.

Men SM i stöten ville den snart (fyller om två veckor) 30-årige Bjursåskillen inte missa. Och inte lär han ångra sig efter fredagens framgång.

- Jag fick ett par träningsåk i morse och det räckte ju bra. Det handlar ju om tajming och teknik och det sitter än. Men i andra åket var det mer uppkört och då krävs det kondition. Då blev det jobbigare för mig.

Det räckte ändå för att knipa bronset.

- Kul att kunna hänga med och även få knäppa många av de andra grabbarna, säger Charlie med ett leende.

Även Hans Olsson kunde kosta på sig ett leende. Detta trots att Moraåkaren missade bronset med 18 hundradelar.

- Jag har inte kört storslalom sedan i november, så att bli fyra är ända rätt okej, säger Hans.

Vi kan även nämna att Hans flickvän, Maria Pietilä-Holmner, också slutade fyra.

- Det är ju den sämsta placeringen. Men det är väl som Hans säger, att vi följs åt. Vi har båda ett varsitt JVM-guld, vi tog båda silver i Åre VM, jag i storslalom och Hans i lag. Och i dag så hade vi båda dessutom startnummer åtta, skrattar Maria.

I dag avslutas SM i stöten med slalom. Anja Pärson saknas, men bland killarna är alla svenska stjärnor samlade.

- Vi har ett sjukt bra lag i slalom, men jag hoppas fortsätta flyta på den här framgångsvågen, säger Niklas Rainer.

Mer läsning

Annons