Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt vände med Hafell Kongen

Annons

Nu går Erikssons stall på högvarv vilket dubbelsegern i går kväll på Rättvikstravet är ett talande bevis för.

Visst vann Hafell Kongen igen. Fjärde raka för övrigt och dessutom på nya rekordet 27,5. Men även Oscar Scoop var på löphumör och vann andra årssegern i femte starten på bra sätt.

Oscar Scoop är för övrigt värd ett eget kapitel. Sjuåringen efter Delvin Kosmos började tävla först i år och att döma av inledningen var det rätt att syna talangen. Trava kan han ju. Dessutom riktigt bra.

Det här var Erikssons 13:e respektive 14:e årssegrar och det på bara 91 starter. Något som ger fina segerprocenten 15 procent. Bra siffror som även de indikerar att det mesta står rätt till igen för travtränaren Eriksson.

Fjolårets totalt 21 segrar på totalt 314 starter ska inte vara någon bekymmer att straffa. Bara Hafell Kongen lär bidra med ytterligare ett antal segrar innan året är slut. Var så säkra.

Dubbelt upp blev det även för Leif Witasp. Båda segrarna kom inom V5-spelet och därmed är Leif i topp igen i kuskligan. Precis där vi är van att ha honom.

Leif började med en pliktskyldig seger tillsammans med Dala-Järnahästen Brumme I.L.

- Brumme I.L. är härdad i hårda gäng och i dag tyckte han att det var roligt att springa ifrån konkurrenterna, berättade Witasp sanningsenligt.

Segern med Dala-Husbyhästen Darejos var desto mera överraskande. Vilket den även var för segerkusken.

- Jag körde Darejos i ett B-lopp för någon månad sedan. Han har gått framåt efter det loppet och i dag var han alert värre. Vi hade kontroll på loppet redan 300 meter från mål, analyserade Witasp, förvånad men inte desto mera nöjd.

Totalt har Witasp sju årssegrar och det är en mer än Sören Eriksson, som vann med Doriba i lopp nio, samt två före Kajsa Frick som körde blankt i går kväll.

Mer läsning

Annons