Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt går som smort för Tina och Kenneth

Annons

- Det ser faktiskt mycket lovande ut, menade Kenneth. Jag har ännu inte hittat några allvarliga fel på bilen. Ingenting som vi inte kan justera bort. Och fartresurserna känns som om dom är bättre än de var i Hyundaien. Trots att Skodan är en större bil.

Just att Skodan är större, kan möjligen bli ett problem.

- Möjligen. Men jag tror inte det. Skodan är tio centimeter längre än någon av de andra WRC-bilarna, och det innebär att vi lättare slår i snökanterna genom kurvorna. Men den känns lättkörd, så det behöver inte bli någon olägenhet.

Kenneth Eriksson och Tina Thörner finns på plats i dagarna två.

- Tidigare har vi testat bilen tillsammans i Frankrike, berättar Kenneth. Vi har under två veckors tid testat bilen mera än vad jag fick testa med Hyundaien under en hel säsong.

Just det där med testning är viktigt. Att få rätta däck, rätt fjädring, rätta stötdämpare och annat som är justerbart för det underlag man ska tävla på.

- Vi har blivit lovade att testa tre dagar var inför varje rally. Det är inte lika mycket som de stora märkena. Men jämfört med Hyundai är det oerhört mycket mera. Där handlade det ofta om en halv till en dags testning inför varje tävling, säger Kenneth.

Samarbetet mellan Kenneth och Tina Thörner går också bra.

- Superbra. Kanon, bygger Kenneth på. Och bättre och bättre går det ju mera vi tränar. Tina har en väldig förmåga att känna när hon ska höja eller sänka lästakten. Det här blir verkligen bra.

Ett problem skulle de tjeckiska mekanikerna kunna vara. Många av dem talar ingenting annat än tjeckiska.

- Men det löser vi också, säger Kenneth. Ingenjörerna och ett par av mekanikerna talar engelska. Och flera av de andra talar tyska. Det är ett språk som Tina är bra på. Men annars förstår dom ändå vad vi pratar om. Rent instinktivt.

Och det positiva tänkandet finns kvar hos Kenneth.

- Jag tror det här kan bli en kanonsäsong, säger han. För första gången på många år kör jag en full säsong. Jag har en bra bil med en hel del resurser bakom. Skoda är ju ett rent fabriksanknutet team. Det betyder att det saknas mellanhänder, och att vi på ett annat sätt än många av de andra teamen kan utnyttja fabrikens resurser. Kanske har vi mindre pengar än de stora teamen. Men vi har tillgång till orginaldelar och apparater, som många andra team måste hyra in.

Tippa hur det kommer att gå under den kommande säsongen vill dock Kenneth inte göra.

- Vi siktar naturligtvis så högt vi kan. I varje tävling. Vi ska köra så fort vi kan, och sen får vi se hur långt det räcker. Men jag tror det här kan bli min bästa säsong på mycket länge.

17 januari börjar Monte Carlo-rallyt. Då kanske det är för tidigt att vänta sig några framgångar för Kenneth och Tina.

Men 31 januari drar Svenska Rallyt igång. Då blir det upp till bevis för de båda!

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons