Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt enligt traditionerna i Rättvik

Annons

Till vardags huserar herrar Frick och Goop på Solvalla respektive Åby.

När det drar ihop sig till midsommarhelg är det dock Siljansbygden och gamla hemmabanan som gäller.

Dessutom är de med och roffar åt sig ordentligt av priskakan.

Frick var den som dominerade under torsdagens midnattstrav. Han rivstartade med ett äkta ähat-trickä varav två från det egna stallet.

Det följdes sedan upp med seger även i nionde loppet genom Diana East.

Fotbollens förbundskapten Tom-my Söderberg vinner numera inte bara EM-kval matcher. Han vinner på travbanan också.

Treårige Felix Formaggio delägs av Söderberg och inledde nu sin karriär med en enkel seger efter ledning från start till mål. Till stor glädje för herr förbundskaptenen som fick loppet refererat för sig per telefon.

Som vanligt kördes den här kvällen Hästägarecupen med två försök och ett finallopp.

I första försöket fortsatte Fricks show. Återigen styrde han direkt till ledningen - den här gången med Insight Crown, som även han vann lätt.

I det andra försöket fick han sedan nöja sig med en tred-jeplats bakom Itsy Bitsy Simb i ett lopp där Gävlehästen Manero´s Nic imponerade, trots ett tungt lopp utvändigt om ledaren. Trippeln fullbordades - eller snarare inleddes - med Bollnäshästen Daylight Sammy, som tog andra raka segern.

Här har tidigare proffstränaren Olle Lindqvist en intressant häst, även om det officiellt är dottern Josefine som sköter träningen.

Fredrik Linder har bestämt sig för att ta en paus i löpkörningen och ser nu sina hästar tävla från "staketplats".

I stallet jobbar lärlingen Anton Eriksson, som får fina chanser i sulkyn av sin arbetsgivare. Tolv lopp har han kört i år och vunnit fyra segrar - sannerligen inget dåligt resultat.

Den här gången löste det sig perfekt för Anton bakom Ulla Blågul. Ett lopp i rygg på ledaren och en perfekt lucka till slut.

- Fruktansvärt roligt och jag är nog lite chockad än, kommenterade segerkusken i vinnarcirkeln.

Från Mantorp skickade tränare Bengt R Karlsson upp sin Jack Spender. I sulkyn placerade han Kajsa Frick och hon vet att förvalta chanser. I ett kortlopp susade hon till ledningen efter några hundra meter och var sedan aldrig i förlustfara.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons