Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allians nästa för IFK

/
  • Den enda i Falun som kan få godkänt är Patrik Hedberg, som stundtals under den första halvleken, höll laget kvar i matchen och var den enda med lite doft av elitserien. Foto: Johan Solum/arkiv.

Annons

- Ja, vi har beslutat lägga fram ett förslag om att bilda separata föreningar i alliansform, säger avgående IFK-ordföranden Hans Ramström.

Han berättar att enigheten i arbetsgruppen har varit total. Hans Ramström har inte heller "på byn" hört några negativa röster kring alliansbildandet, efter tidningsartikeln förra månaden.

- Det känns ganska självklart att det får bli så här nu. Egentligen handlar det mest om en juridisk förändring. IFK Grängesberg kommer ju fortfarande att finnas kvar.

I grova drag går förslaget ut på att föreningen i framtiden ska ha en alliansstyrelse med en ordförande samt fyra styrelsemedlemmar - en från varje underliggande klubb.

Namnen på de nya föreningarna är redan framtagna:

  • IFK Grängesbergs Fotbollsklubb.
  • IFK Grängesbergs Alpina Klubb.
  • IFK Grängesbergs Skidklubb.
  • IFK Grängesbergs Cykelklubb.

Klart är också att Grängesbergs marknad ska drivas vidare i föreningen på i stort sett samma vis som tidigare, med enda skillnad att jobb läggs ut på alliansens klubbar i stället för på de tidigare sektionerna.

- Marknaden är viktig, kanske viktigare för samhället Grängesberg än för IFK Grängesberg, säger Hans Ramström.

Han fortsätter:

- Alla vi som håller på med den har också en kärlek till marknaden, även om den kanske i förhållande till arbetsinsatsen inte ger så där jättestora inkomster, säger Hans Ramström.

Några stora förändringar för verksamheten i IFK Grängesberg verkar inte det tänkta alliansbildandet föra med sig. Föreningens lönebidragsanställde kanslist ska vara kvar i klubblokalen på Öraberget, men får i framtiden alliansstyrelsen som ansvarig arbetsgivare.

- Vi vill förändra så lite som möjligt, konstaterar Hans Ramström, som ser fram emot årsmötet som hålls i cafeterian vid Grotfallets skidstadion den 28 mars.

- Det är medlemmarna som då bestämmer hur det ska bli.

För hans egen del tar inte engagemanget i IFK Grängesberg slut för att han hoppar av som ordförande.

- Nej, det blir svårt att släppa det här helt. Jag kommer fortsätta att hjälpa till med marknaden och sedan har jag barn som åker skidor och spelar fotboll, så på ett eller annat vis blir jag med och arbetar i IFK även i framtiden.

Mer läsning

Annons