Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alin poängräddare

Annons

För när 24-åringen, tillsammans med ett annat nyförvärv, Jason Hotchkin, byttes in i halvtid, i ett läge där gästerna ledde med 0-1, kom matchen att helt ändra karaktär.

Under de inledande 45 minuterna hade Brage i stort sett bara haft en ribbträff (Mats Theander) framåt. Med Vigariu på högerkanten fick plötsligt Brage ett anfall, en offensiv värd namnet.

- Med våra utländska nyförvärv på planen fick vårt spel en helt annan dimension, medger tränare Ericson.

- Men givetvis går det inte alltid att ha två kantspelare som lämnar bromsspår vid mittlinjen, fortsätter Lasse med ett stort leende.

För den annars försiktige Ericson beordrade full satsning framåt inför andra halvlek.

Om ett alltför försiktigt tänkande, 4-5-1 där Mats Theander oftast blev ensam på topp utan understöd från mittfältarna, präglade första akten så blev kvaliteten på fotbollen, Bragespelet, betydligt bättre i och med de offensiva bytena.

Det enda som egentligen hände i första, förutom Brages ribbträff, var att Skiljebo kunde göra 0-1 på något som egentligen inte var en chans.

Gästerna slog en långboll, Brageförsvaret försökte ställa Andreas Engblom offside men Johan Persson upphävde den på sin högerkant.

Det tvingade målvakten Per Fahlman till en snabb utrusning, där han var någon tiondel långsammare än Engblom som fick en fot på bollen.

- Ett riktigt skitmål, säger Lasse Ericsson och suckar.

- Givetvis får inte en bli efter om övriga tar ett kliv uppåt, menar han apropå den misslyckade offsidefällan.

Som nämnts var det två lyckade byten, ut med Johan Mattsson och Mattias Pettersson och in med Vigariu och Hotchkin, som blev vändningen för Brage.

Vigariu visade sig vara en klasspelare. Kanske den bästa värvning som Thomas Nilsson & kompani har gjort på åtskilliga år. En bollsäker spelare, med bra spelförståelse och snabbhet som goda egenskaper, för att nämna några.

Det var också Vigariu som kvitterade i den 72:a minuten. Brage fick en frispark som slogs från 35-40 meter, Vigariu touchade bollen med skallen som sedan letade sig in i nätmaskorna.

- Rena pojklagsfotbollen från vår sida, säger Skiljebotränaren Hans Johansson.

- En ren bjudning...

Nu började publiken, 652 personer, att vädra hemmavinst. Istället kom 1-2 (79:e minuten) som en kalldusch. Först ett motlägg, sedan fick Hans Hising en skottchans och Per Fahlman fick ingen riktig kontroll på bollen.

- I det läget var det bara att flytta upp allt som gick.

- Att förlora med 2-1 eller 3-1 har ingen betydelse, menar Lasse Ericson.

Och mål blev det.

Men inget tredje för västeråsarna. För Bragekaptenen Mikael Karlsson kunde kvittera i 83:e minuten efter förarbeta av... Alin Vigariu, vem annars?

- Jag blir så besviken. Vi gav bort segern.

- Vi hade fullständig koll på matchen och ändå tilläts Brage ta poäng, säger Hans Johansson.

Han ska trots allt vara nöjd med resultatet. För i ärlighetens namn skulle man kunna, om man hårddrar det hela, säga att Skiljebo hade en halvchans och fick två mål!

- Vi uppträder inte lika avspänt hemma som på bortaplan. Publiken kan ibland vara krävande, säger Bragetränaren.

Något den har all rätt att vara, ska kanske understrykas.

Brage har inte alls spelat bra hemma den här säsongen och bara vunnit en match hittills.

- Jag tror ändå att vi är på rätt väg, säger Lasse Ericson.

- Nyförvärven ger oss både spets och bredd i truppen.

I Brage var det en spelare som höjde sig över mängden: Alin Vigariu. Rumänen kommer att göra stor nytta för Brage under hösten, var så säker.

Jason Hotchkin, med sin tyngd och styrka i huvudspelet, lär också komma att ställa till oreda för bättre lag än Skiljebo.

BRAGE-SKILJEBO

2-2 (0-1)

Målen: 0-1 (28) Andreas Engblom, 1-1 (72) Alin Vigariu, 1-2 (79) Hans Hising och 2-2 (83) Mikael Karlsson.

Hörnor: 5-2.

Varningar: Skiljebo: Aly Keita, Hans Hising, Matias Eruglo, Per Hising och Johan Slättman.

Publik: 652.

Domare: Pekka Heinonen, Grycksbo.

Bragelaget: Per Fahlman - Johan Persson, Mikael Karlsson, Jonatan Lundevall, Mattias Johansson - Mattias Pettersson (46), Johan Mattsson (46), Seyhmus Abic, Kristoffer Englund, Niclas Olausson (67) - Mats Theander - Alin Vigariu (46), Jason Hotchkin (46), Alex Da Fonseca Reis (67), Björn Jonasson och Magnus Helin (mv).

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons