Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alf blir Moratränare

Annons

46-årige Alf Spolander har sysslat med hockey större delen av sitt liv. Han har tränat ett flertal lag, men de två senaste åren har han hållit till på hemmaplan med division 2-laget Fagersta.

- Jag har varit trogen Fagersta under många år och den senaste sejouren varade i två säsonger, berättar Alf.

Han har hus och fru i Norberg och de kommer att bli kvar där - åtminstone tills vidare.

- Kontraktet är på ett år och sedan får vi se hur det blir efter det. Jag har barn, men de är utflugna sedan några år. Och frugan vet hur mycket jag gillar hockey så hon sa åt mig att hoppa på det här. Sedan är det inte mer än en timme och 40 minuter i bil hem till Norberg, så det går att pendla, menar han.

Han jobbar som brandman och trodde det skulle bli problem att få tjänstledigt. Men det löste sig det också.

- Det ska bli förbannat roligt det här. Kul att få komma till en proffsigt skött klubb. I små klubbar som Fagersta får man sköta i stort sett det mesta, även barmarksträningen, men här kommer jag till dukat bord, säger Alf entusiastiskt.

Sitt starkaste hockeyminne sträcker sig cirka sex år bakåt i tiden. Alf tränade Kumla och på hemmaplan skulle hans lag möta storfavoriten Mora IK.

- Vi vann med 7-2 och Tommy Sandlin och Malte Steen stod i Moras bås. Sandlin kom fram efter matchen och tackade för lektionen och det är det största jag varit med om.

Malte Steen är för övrigt god vän med Alf.

- Jag har hjälpt Malte med hockeyskolan ända sedan starten, berättar han.

Nu blir det lite längre tid än bara över sommaren som Alf får tillbringa i trakterna kring Ovansiljan. Förutom att ha huvudansvaret för J20 (vid sin sida kommer han att ha Lasse Bogg) kommer Spolander att arbeta på hockeygymnasiet.

- Det här blir en riktig utmaning och det är verkligen inspirerande att få träna motiverade ungdomar. Det kommer att bli som att mata fågelungar och jag ska göra allt för att motivera dem att bli riktigt bra, säger Alf Spolander.

Jyrki Poikolainen tar över BJ efter Jim Karlsson. Jyrki, som inte behöver någon närmare presentation, var publikfavorit och rena yrvädret i MIK under många år. Som tränare har han haft hand om Noretpojkarna och i vintras var han assisterande åt Jim Karlsson.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons