Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alexander siktar på SM-seger

Annons

- Alexander är en boxartalang som är både snabb och träningsvillig. Han har helt klart gått framåt och utvecklats, berättar Jan Friman, tränare BK Masen.

Om drygt två veckor deltar han i boxartävlingen "Mathias Minne" i Timrå. En tävling Alexander ser fram emot och givetvis har helgens seger gett honom en ytterligare motor som sporrar honom.

- Jag blev riktigt glad över segern. Det känns som jag blivit en aning snabbare under de senaste matcherna och det ska jag jobba vidare på inför kommande matcher i ringen, säger Alexander.

Vad är ditt stora mål för närvarande inom boxningen?

- Helt klart junior-SM till nästa år och jag tror det blir i samma viktklass (57 kg).

Varför boxning?

- Jag har provat flera olika sporter, men det blev boxningen som jag fastnade för. Dessutom är det en bra gemenskap i klubben och sedan har det sporrat mig, när jag hela tiden utvecklats inom sporten.

Berätta om direktfinalen i helgen?

- Det var jämt i första ronden och jag kände att jag fick igång min snabbhet i slutet av ronden.

- Jag fick lite tips i ringhörnan inför andra ronden och en bit in i rond 2, kände jag att jag var snabbare än honom och han började ge ett sparsamt motstånd.

Domaren bröt matchen i slutet av andra ronden. Motståndaren Rifat Khan från Stockholmsklubben Linnea, kunde inte stå emot Alexanders snabbhet och giftiga slagserier.

Under helgens tävlingar i Köping avverkades drygt 60 matcher i olika kategorier och viktklasser. BK Masen ställde upp med tre boxare och lyckosammast var som sagt Alexander. Han hamnade omgående i en direktfinal, på grund av att bara två boxare var anmälda i den viktklassen.

Likadant var det för Borlänge-boxaren Vlad Nepo i klassen junior 81. Tyvärr fick Vlad en lättare skada i sin direktfinalsmatch och han tvingades avbryta matchen.

I klassen junior 75 fick Masens tredje boxare, Adam Röning, ge sig i semifinalen med förlustsiffrorna 9-6.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons