Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkerman har greppet

/
  • Gillar Idre. Lars Åkerman trivs i fjällterrängen och det visade om inte annat hans överlägsenhet under gårdagens långdistans. Foto: ARKIVBILD

Annons

- Jag var inte riktigt på hugget, men jag får vara nöjd då jag vann, sa Åkerman om gårdagen.

I måndagens tidning stod att läsa att Lars i söndags hade vunnit en långdistans i Idre. Det visade sig inte riktigt stämma. Lars var överhuvudtaget inte med i söndags.

- Men nu stämmer det i alla fall, konstaterade Lars glatt.

Den 36-årige Skogsmårdaren, med rötter i Särna och boende i Älvdalen, var överlägsen i tisdagens långdistans. Detta trots att Åkerman var lite osäker om han ens kunde ställa upp.

- När jag var med i Jukkolakavlen helgen före midsommar så råkade jag springa in i taggtråd. Efter det har jag haft lite problem med ett knä. Jag var lite orolig inför den här tävlingen, men det kändes okej.

Lars var med i Idre också i fjol och även den gången fick han ställa sig överst på prispallen efter långdistansen. Han trivs med andra ord uppe på fjället.

- Ja, det gör jag. Jag gillar terrängen och det är väldigt fint här, helt perfekt.

Åkerman kände sig inte helt hundra, säger han, men han har i alla fall skaffat sig ett ypperligt utgångsläge inför dagens medeldistans samt torsdagens avslutande långdistans med jaktstart. Ledningen till Johan Granath är 4.47.

- Visst har jag ett bra utgångsläge, men det går att snurra bort sig även i den här terrängen. Det är en ny dag i morgon (läs i dag) och nu är jag hos mina föräldrar i Särna och laddar, avrundade Lars Åkerman.

Damernas långdistans vanns av Carina Svensson, Bredaryds OK. Bästa dalatjej blev Hanna Brus, VBOL, med en nionde plats.

Bland övriga dalalöpare kan vi nämna OK Kåres Eva Tiselius (D21) och IFK Moras Magdalena Olsson (D18 lång). Båda slutade tvåa i sina respektive klasser.

Vi kan också nämna Korsnäs Erica Edman, som segrade i D10.

Mer läsning

Annons