Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AJ klarade kontraktet - BJ åkte ur efter förlängning

Annons

MIK:s J20-lag får fortsätta att spela i Super Elit.

I gårdagens avgörande match mot Västerås, där endast det segrande laget skulle få vara kvar i högsta serien, vann MIK-juniorerna med knappa 2-1.

MIK-tränaren Tomas Montén var naturligtvis glad åt att hans killar ordnade kontraktet, men han menade att det blev onödigt jämnt i den avslutande matchen.

- Visst borde vi ha avgjort tidigare, men det räckte ju med 2-1, konstaterade Montén.

I mitten på första perioden gav Jonathan Persson sitt lag ledningen. Sedan dröjde det ända till 14.50 in på avslutningsakten innan Mora fick lite andrum, då Jim Sandvik satte 2-0 för dalalaget.

I spel sex mot fem reducerade sedan Västerås till 1-2, men närmare än så kom inte "Gurklaget" som i och med förlusten åkte ur landets högsta juniorserie.

Mora vann gruppen med Linköping på andra plats och dessa två spelar i Super Elit nästa år.

Matchen mot just Linköping blev en smått pinsam historia för MIK. Hela 1-7 blev det i baken, efter en dålig insats av Morakillarna.

- Linköping var bästa laget i den här kvalgruppen. När vi hamnade i underläge med 0-3, så slutade vi helt enkelt att spela.

En bidragande orsak till de stora siffrorna var också att målvakten Pierre Wahlgren var halvskadad och inte kunde göra sig själv rättvisa.

- Han fick fortsätta att stå, fast han hade ont, berättade Montén.

Det valet gjorde MIK-ledningen för att spara reservmålvakten Marcus Ernlund till den avgörande matchen mot Västerås. Vilket också visade sig bli ett lyckodrag, då Ernlund höll nollan nästa 59 minuter.

I fredagens inledande match mot hemmalaget Örebro, vann Mora med klara 4-1.

De mest framträdande MIK-spelarna under kvalhelgen var A-lagsbacken Thomas Skogs och Jim Sandvik, även han med A-lagsmeriter.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons