Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aj, aj, aj!

Annons

Masarna hängde med fram till pausen. Då var ställningen 31-29 till VMS Elit.

Men sedan rasade allt efter paus. Via två femettor och två oavgjorda heat hade hemmalaget ordnat segern redan inför de två nomineringsheaten, då det stod 47-37.

Och då handlade det bara om en sak för Masarna inför de avslutande heaten: att göra sitt yttersta för att minimera förlusten för att få chansen att köra om bonuspoängen i returen hemma på tisdag.

Pannorna lades i djupa veck under krigsrådet i depån. Det slutade med att Leigh Adams för första gången under sina år i Masarna inte fick köra ett nomineringsheat.

-Jag tog bort honom. Han måste bara prestera mer, förklarade Masarnas lagledare Hans-Erik Andersson.

-Då är det bättre att satsa på de unga, tillade han.

Leigh hade en svart dag som inleddes med ett kedjebrott i dagens första heat för hans del. I de återstående tre lyckades han bara skrapa ihop fyra. En bottennotering när det handlar om Leigh Adams.

Ut till det första åkte Masarnas Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren.

Fredrik Lindgren lyckades greja en tvåpoängare och från sidan såg det också ut som om Antonio lyckades köra om David Ruud på mållinjen. Det tyckte inte domaren och dömde 4-2 till VMS.

-Själv vet jag inte om jag hann om honom. Jag tittade inte så noga, förklarade Antonio med ett snett leende.

-Jag har problem med den här banan. Jag har inte lyckats åka in mig på den än. Det är bara att hoppas att det kommer, tillade han.

Det sista heatet gick inte bättre. 5-1 till VMS Elit och denna gång fick Tony Rickardsson nöja sig med enpoängaren i ett nomineringsheat. Bjarne Pedersen kammade noll.

Mäkta besviken rusade lagkaptenen Tony Rickardsson in i omklädningsrummet utan att vilja lämna någon kort kommentar. Stort var dock att han skrev några autografer till barnen invid depåstängslet.

-Jag är jäkligt besviken. Så här besviken har jag inte varit sedan jag började med speedwayen i Masarna, förklarade lagledaren Hans-Erik Andersson.

- Vi är på tog för snälla i första böj. De fick köra ut oss där hur som helst, tyckte han.

-Men vi ska inte förringa VMS insats. De är jätteduktiga hemma. Men Holta kan nog inte räkna med att köra så här på Brovallen.

Rune Holta ja, han var matchens förare. Han tog starterna och sedan såg det ut som om han hade ett helt eget spår ute på banan. I det bara drog han ifrån de uppvaktande Masarna. God hjälp hade norrmannen av Wieslaw Jagus, den lille polacken som är stor publikfavorit i Vetlanda tillsammans med Holta.

-16 poäng, det är mycket det. Och frågan är om det är realistiskt att ta in det, funderade Hans-Erik Andersson, som får mycket att grubbla på inför returen.

-Bland annat är det reservheaten som ställer till det. Visserligen vann vi det första med 4-2. Men då fick vi poängen gratis eftersom VMS-föraren fick stopp. I det andra fick vi stryk med femett, sade Hans-Erik Andersson och suckade djupt.


VMS ELIT-MASARNA 56-40

Poäng: VMS Elit: Rune Holta 14, Wieslaw Jagus 13, Lee Richardson 11, Mattias Nilsson 8, Ales Dryml 5, David Ruud 5, Piotr Paluch 0. Masarna: Tony Rickardsson 9, Fredrik Lindgren 7, Bjarne Pedersen 6, Antonio Lindbäck 6, Sebastian Aldén 6, Leigh Adams 4, Niklas Aspgren 2.

Publik: 5 913.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons