Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adams vann - tungt för Antonio

Annons

VM-deltävlingen i Målilla blev mycket dramatisk. I den första semifinalen var svenske Fredrik Lindgren och Nicki Pedersen inblandade i en vurpa på första varvet. Lindgren blev klämd mellan Pedersen och Hans Andersen men dömdes som vållande till olyckan och uteslöts.

Lindgren blev ändå bäste svensk med sina sju poäng. Efter tävlingen var han både nöjd och missnöjd.

- Jag fick slita som ett djur hela tävlingen. Mina starter fungerade inte och jag hittade inte fart förrän i semifinalen. Till det heatet bytte jag cykel, och den kändes mycket bra, så det var synd att det blev som det blev, sade Lindgren.

När semifinalen startades om utan Lindgren blev Nicki Pedersen den som missade finalen. Pedersen och Andersen hade en stenhård kamp in mot mållinjen som Andersen vann.

Pedersen hötte med knuten näve mot Andersen och ringde precis som Lindgren till den polske domaren efter heatet.

- Såg du inget fel, skrek Pedersen. Han stänger ju min väg och ger mig igen chans.

Pedersen fick inget gehör och hans ledning i VM-tabellen minskade lite grand eftersom Adams är tvåa efter Pedersen.

I sin ilska efter semifinalen klippte Pedersen till en tv-fotograf som tappade sin kamera i backen.

- Äsch, han stod så nära så jag puttade bara bort honom. Kampen med Hans var inte juste. Det enda jag vill säga är att han fick smaka på sin egen medicin och blev sist i finalen, det är jag glad för, sade Pedersen.

Finalen blev inte speciellt dramatisk. Adams tog starten och hade inga problem att hålla undan för Gollob och australiensaren har därmed vunnit båda de VM-tävlingar som körts i Sverige under året.

- Jag trivs i Sverige, banan var bra. Vi gjorde några drastiska ändringar till semifinalen och det fungerade bra. Det var en stor kväll för hela teamet, sade Adams, som nu är 24 poäng efter Pedersen.

Antonio Lindbäck ligger efter de tre inköra poängen i Målilla på en 15:e plats i sammandraget med fyra deltävlingar kvar.

Hans chans till en plats bland de åtta främsta och en direktplats till nästa års GP-serie är därmed i praktiken obefintliga.

(TT-DT)

Mer läsning

Annons