Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adams succédebut

Annons

- Det jag tar med mig som det positiva från den här matchen är att vårt försvarsspel fungerar fortsatt bra. Järnakillarna skapade väl bara en enda riktig chans på hela matchen, det är jag riktigt nöjd med, konstaterade KIK-tränare Roger Lundin.

Och fick medhåll av kollega Lars Håkman i västerdalsgänget.

- Så var det. Till vårt försvar ska sägas att Kvarnsveden spelade väldigt klokt i defensiven, det var det som avgjorde den här matchen, som väl inte var någon höjdare fotbollsmässigt precis, menar Håkman.

Chanserna var få. Felpassen desto fler.

- Och aggressiviteten i vårt anfallsspel inte alls vad jag hoppats, lägger Lundin till.

Han kunde spätt på med: "Till dess vi bytte in Adam Johansson".

Den senare, 18 år gammal, satt på bänken i U-laget för en tid sedan. Fick sedan komma in i laget som först högerback och gjorde intryck på Lundin i den senaste matchen.

- Och på träningarna under veckan. Med en sådan utveckling är man värd en chans. Han fick den nu - och tog den.

Jodå, Adam fick beröm av sin tränare i går. Inte bara för sin två påpassliga mål i slutskedet, mål som definitivt sänkte Järnalaget.

- Han visade aggressivitet också, det gillar jag, säger Lundin.

Adam själv var förstås nöjd.

- Och givetvis hoppas jag på fler chanser nu.

Tror vi det. Två mål i en "riktig" A-lagsdebut (han spelade några cupmatcher i fjol) ger förstås mersmak hos en 18-åring som tillhört Kvarnsvedens IK under hela karriären.

Annars är vi böjda att påstå att fortsatta KIK-framgångar i serien stavas: Fredrik Bengtsson och Björn Karlsson, fortfarande två klasspelare.

- Håller med. Det är två killar som vi måste ha på planen om vi ska kunna slåss i toppen, säger Roger Lundin.

Fredrik gjorde själv det viktiga 1-0 målet i lördags, Björn höll skickligt i styrspaken i det KIK-försvar som hållit nollan nu i tre raka matcher och där backkollegan Johan Fix går från klarhet till klarhet.

I Järna försökte lagkapten Andras Solem mana på de sina under inte minst sista fjärdedelen av matchen då laget också fick till ett riktigt skapligt tryck mot hemmaförsvaret.

- Men vi kom till straffområdesgränsen, sedan var det stopp, noterade tränare Håkman, vars upplägg inför matchen annars var att försöka få till det första målet.

- Nu fick ju Kvarnsveden det i stället och vi tvingades jaga, vilket passar oss sämre.

- Och jag vill nog sträcka mig så långt att jag säger att "Bengans" fullträff avgjorde den här matchen, funderar Järnatränaren.

KVARNSVEDEN-DALA-JÄRNA

3-0 (1-0)

Målen: 1-0 (10) Fredrik Bengtsson, 2-0 (87) Adam Johansson, 3-0 (90) Adam Johansson.

Domare: Magnus Loman, Köping.

Publik: Ett 100-tal.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons