Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam Johansson vann på Idre Fjäll

Annons

Det stora utropstecknet var Adam Johansson.

I sprinten körde han bra i både kvarts- och semifinal. I finalen var det bäddat för kinesen Qinghai Sun, men Sun fick svårt och Adam kunde hålla undan.

-När vi vände på toppen av backen var kinesen på mig för att ta sig förbi, men jag kunde hålla undan utför, säger Adam.

Upploppsstriden blev tuff med fyra åkare i bredd. Men ingen kunde hota Adam.

Charlotte Kalla var storfavorit på damsidan och infriade förväntningarna med en klar seger på lördagens klassiska lopp. Där hängde Moras Eva Svensson på ett bra tag, men blev fyra.

Kallas föll på söndagen i den branta utförskörningen inför sprinten. Men hon reste sig och tog sig till final med fjärde tid.

Väl i finalerna utmanade hennes klubbkompis Mia Eriksson, men till seger räckte det inte. Trea slutade Domnarvets Marie Jonsson.

I den yngre juniorklassen svarade Faluns Hanna Brodin för en bra helg genom att vara tvåa på lördagen och sedan fyra i sprintfinalen.

Hedemoras Johan Eriksson var med i toppen båda dagarna i yngsta juniorklassen, sexa på lördagen och segrare i B-finalen på söndagen.

Vid sidan om Vattenfall Cup kördes även de traditionella Idre- och Särnatävlingarna. Thobias Fredriksson vann båda dagarna.

I damklassen visade Moras Anna Hansson att formen är på väg, trea båda dagarna efter två kinesiskor.

Utan chans på topplacering åkte Anna-Karin Strömstedt söndagens fristilstävling med en stav.

-Jag ska plocka av gipset på armen imorgon (måndag) så det här var en bra chans att få en genomkörare, säger Anna-Karin.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons